Har vundet 3,6 milliarder i lotto: Sådan skal pengene bruges

Et ægtepar fra Tennessee blev onsdag aften over tre milliarder kroner rigere, da hev den store gevinst i Powerball hjem

Lisa og John gemmer sig ikke bag millarderne. De havde intet mod at stå frem foran pressen og fortælle, hvordan de vil bruge deres penge. (Foto: AP)

Hvad skal man bruge over tre milliarder kroner til?

Det spørgsmål stiller Lisa og John Robinson sig i øjeblikket. Ægteparret havde onsdag aften de seks rigtige vindertal samt det såkaldte powerball-nummer, og dermed kunne de sætte 528.8 millioner dollars ind på kontoen.

Det svarer til ca. 3,6 milliarder danske kroner.

- Jeg løb rundt i gangen, mens jeg skreg og græd. Jeg sagde til min mand, at han også skulle tjekke numrene, men han lå bare og sov, sagde Linda Robinson på et pressemøde ifølge knoxnews.com

Beholder jobs
De to nye milliardærer mødte pressen i deres hjemby Munford i staten Tennessee sammen med deres datter, og her fortalte de, hvordan de mange penge skal bruges.

Se også: Må dele lottogevinst på 9 milliarder: Her er kuponerne købt

Blandt andet vil de betale deres to børns studielån samt deres egen gæld, men store biler og huse bliver det ikke til.

- Store, fancy huse er lækre, men du skal også rengøre dem. Vi vil stadig fortsætte med at arbejde, for det har vi gjort hele vores liv. Du kan ikke bare sidde og lave ingenting, siger John Robinson.

John Robinson arbejder på et lager, mens Linda er ansat hos en hudlæge. Men selv om arbejdet kalder, så skal de lige have et par fridage for at komme sig over hvirvelvinden.

Samtidig oplyste familien, at de havde tænkt sig at få udbetalt alle pengene på en gang i stedet for at få dem udbetalt over 29 år. Det skyldes, at de mener, at der ingen garanti er for, at de lever i morgen.

Milliardær på benzinstation
Ifølge familien var det en spontan beslutning taget af Linda, der sikrede dem økonomisk for livet.

Hun ringede til sin mand og bad ham tage en kupon med hjem fra benzintanken, da han skulle fylde sin bil op. Det endte med at sikre dem det kæmpe milliardbeløb.

Men de havde aldrig forventet at hive den store gevinst hjem.

Samfund - 14. jan. 2016 - kl. 06:44 Mindst én vinder af kæmpe lottogevinst er fundet i USA

- Jeg købte kun kuponen, fordi jeg ville have en lille del af kagen. Nu vil vi bare nyde vores gevinst, måske investere lidt og så skal vores datter aldrig mangle noget igen, siger Linda Robinson til Knownews.com.

I de sidste timer op til udtrækningen blev der omsat for 1,3 millioner dollars i minuttet, oplyser The Powerball.

Har man købt en kupon til to dollar, er chancen for at være jackpotvinder en til 292 millioner ifølge Powerball.

Se også: Kæmpegevinst i amerikansk lotto: Det kan du få for 10 milliarder

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er chancen dermed mindre for en milliardgevinst, end risikoen er for at blive ramt af en asteroide på et tidspunkt i livet.

Det kan du bruge pengene på
Her på Ekstra Bladet har vi naturligvis også et bud på, hvad familien kan bruge pengene på.

Et fodboldhold
Du kan overveje at købe et fodboldhold, hvis du vinder den store gevinst i Powerball-lotteriet. Ifølge NBC News får du ikke Real Madrid, som er 3.26 milliarder dollars værd. Men hvad med Newcastle United? Det får du for den nette sum af 349 millioner.

Verdens dyreste hus
Hvis fodbold ikke lige er dig, kan du også overveje at købe verdens dyreste hus. Ifølge BloombergBusiness blev palæet solgt for 275 millioner euro - eller hvad det der svarer til omkring 2 milliarder kroner - tilbage i december sidste år. Palæet ligger uden for Paris. Du kan vist også lige få råd til et sommerhus oveni købet.

Se også: Verdens dyreste hus solgt for 2 mia. kr.

Hvis du helst vil blive i Danmark og gerne vil købe en bolig, der rent faktisk er til salg, kan du overveje villa på 418 kvadratmeter i Hellerup. Den står til små 68 millioner og kan findes hos Home. Villaen er bygget i 1906, har 21 værelser og har udsigt til vandet.

En Lambourghini
Hvis du mangler en bil, kan du overveje en Lamborghini. En af verdens dyreste biler er ifølge Magasinet Penge en Lambourgini Veneno Roadser. Den italienske bil rammer 100 kilometer i timen efter 2,9 sekunder. Prisen starter ved 4.5 millioner dollars - det svarer til 25 millioner.

Designer-stiletter i massevis
Du kan også købe et par stiletter af mærket, som både kronprinsesse Mary og popsangerinden Medina ejer. Det franske mærke Christian Louboutin har været yderst populært gennem årene. Men billige er stiletterne med de røde såler heller ikke. De kan hurtigt koste mellem 5.000 og 10.000 kroner. Men hvis du vandt den store gevinst i Powerball-lotteriet, ville du havde råd til sådan cirka 1 million par af dem, der koster 10.000 kroner.

Se også: Wozniacki går efter kæmpe-gevinst på 9 milliarder

Spis gourmetmad
Hvis du bliver sulten, mens du bruger alle dine penge, kan du overveje en tur på Noma. Den københavnske michelin-restaurant tager 2800 kroner for en menu, og det er med 7-8 vine. Hvis du ikke kan få nok af Noma, kan du snildt spise der tre gange om dagen resten af dit liv.

Hvis du vil have fat i en af lotto-kuponerne skal du ifølge Powerballs hjemmeside være bosiddende i en af de amerikanske stater, hvor lodderne sælges. Det er ikke lovligt at købe kuponerne online.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen