Harvard-professor: Her er hele forskellen

Ifølge den anerkendte Harvard-professor David Sinclair viser to billeder fra strande i Australien og Californien hele forskellen mellem håndteringen af coronakrisen i de to lande

Lukning af strande er blevet fremhævet som en årsag til Australiens succes med at begrænse coronasmitte. Tirsdag åbnede landets mest berømte strand dog igen, men kun for svømmere og surfere. Video: AP. Redigering: Martin Ekelund
Følg Samfund

Det ene sted er propfyldt. Det andet er næsten helt tomt.

Det kræver hverken en kikkert eller en lup at se den tydelige forskel mellem Bondi Beach i Australien og Newport Beach i Californien, og det har fået Harvard-professor David Sinclair til at reagere.

Professoren skriver, at billedet er et tydeligt bevis på, hvorfor Australien knuser coronavirus, mens USA har store problemer.

I Australien og Californien er befolkningstallet næsten det samme, men alligevel er der stor forskel på tallene for coronavirus. I den amerikanske delstat er 43.464 testet positiv for coronavirus, mens Australien kun har 6721 tilfælde.

Foruden forskellen i mentaliteten peger David Sinclair på, at Australien havde stor succes med at lukke grænserne hurtigt, udvikle en teststrategi og forbyde forsamlinger på mere end to.

Ekstra Bladet bruger tallene fra Johns Hopkins hjemmeside, men vi fratrækker raskmeldte og døde fra det aktuelle tal og viser dermed, hvor mange der er smittede lige nu. John Hopkins viser hvor mange der har været smittet gennem hele perioden.

Se flere billeder fra de to strande her:

Newport Beach. Foto: Ritzau Scanpix
Newport Beach. Foto: Ritzau Scanpix

Newport Beach. Foto: Ritzau Scanpix
Newport Beach. Foto: Ritzau Scanpix

Bondi Beach. Foto: Ritzau Scanpix
Bondi Beach. Foto: Ritzau Scanpix

Bondi Beach. Foto: Ritzau Scanpix
Bondi Beach. Foto: Ritzau Scanpix
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind