Annonce:
Annonce:

Havde armen oppe i ko på TV: Nu er komiker politianmeldt

Tobias Dybvad er blevet politianmeldt af Veganerpartiet, fordi han i et tv-indslag stikker sin hånd ind i endetarmen på en ko. Zulu beklager, at indslaget har 'stødt så mange mennesker'

Komikeren Tobias Dybvad er blevet politianmeldt af Veganerpartiet. Anmeldelsen kommer i kølvandet på et indslag i TV-programmet 'Dybvaaaaad', hvor Tobias Dybvad stikker sin hånd ind i endetarmen på en ko i gågaden i Nykøbing Falster. Foto: Miriam Dalsgaard
Komikeren Tobias Dybvad er blevet politianmeldt af Veganerpartiet. Anmeldelsen kommer i kølvandet på et indslag i TV-programmet 'Dybvaaaaad', hvor Tobias Dybvad stikker sin hånd ind i endetarmen på en ko i gågaden i Nykøbing Falster. Foto: Miriam Dalsgaard
Annonce:
Følg Samfund

Komikeren og tv-vært på programmet 'Dybvaaaaad' på TV2 Zulu, Tobias Dybvad, er fredag blevet politianmeldt for overtrædelse af dyreværnsloven.

I et indslag fra gågaden i Nykøbing Falster har komikeren sin arm inde i bagenden på en kvie. Det er faldet Troels Bergstrøm og Tobias Holm fra Veganerpartiet for brystet.

Specielt fordi Tobias Dybvad har lagt nogle fraklip fra indslaget op på sin Facebook-side. Ordlyden i opslaget lød i første omgang:

'Det vil glæde dig at høre at vi har lavet en lille bagom optagelse fra dengang jeg fistede den fineste lille ko i gågaden'.

 

Opslaget er efterfølgende blevet redigeret, og omtalen af fisting er fjernet.

Annonce:

Kun for underholdning
Af politianmeldelsen fremgår det, at ordlyden i Tobias Dybvads opslag 'har seksuel karakter', og at komikeren ifølge anmeldelsen ikke har nogen berettiget grund til at stikke sin arm ind i endetarmen på en ko.

- Det gik op for mig, at der var rigtig mange, der var enige med mig i, at det er forkert. Det bør være ulovligt, og derfor har vi anmeldt det, fortæller Troels Bergstrøm, der er medlem af Veganerpartiet.

- Normalt må man jo gerne gøre det, Tobias Dybvad gør for at inseminere en ko, men man må ikke føre sin arm op i en ko for underholdningens skyld, for at tjene penge på det, eller få en eller anden form for seksuel nydelse ud af det, siger han.

- Hånden på hjertet, Troels, tror du Tobias Dybvad har gjort det her for at opnår seksuel nydelse?

- Nej, det tror jeg ikke. Og han sagde også undskyld til koen bagefter. Så jeg tror godt han ved, at det ikke var en rar ting for koen, men for at få et godt grin, siger han.

Annonce:

Troels Bergstrøm håber på, at det bliver afdækket, om loven gælder. Han synes, det vil være positivt, hvis Tobias Dybvad får en dom eller en bøde.

Tobias Dybvad har sin arm langt inde i enden på en ko.
Tobias Dybvad har sin arm langt inde i enden på en ko.

Kommentarsporet på Tobias Dybvads opslag koger også over med forargede kommentarer. Indslaget bliver blandt andet kaldt 'voldtægt på åben gade' af en bruger.

'Det her er da på ingen måde sjovt. Man har da et seriøst forskruet syn på humor hvis dette skal foresstille at være bare en lille smule underholdende! Skræmmende og direkte frastødende! Det er voldtægt og ikke en skid andet', skriver en anden.

ZULU beklager
Ekstra Bladet har kontaktet Tobias Dybvad, som i en sms fortæller, at han er i fuld gang med at lave det afsnit, der bliver sendt mandag 12. november, og her kommer han til at tale en masse om sagen.

Redaktør på TV2 Zulu Ole Skjødt skriver i en mail, at Zulu beklager at indslaget har stødt så mange mennesker, at de ser med alvor på politianmeldelsen.

Men humor er en smagssag, lyder det fra redaktøren.

Annonce:

'På ZULU synes vi, at der skal være vide rammer for comedy og satire. Humor er en smagssag og vi skal ikke være bange for specifikke emner. Jeg tænker at ejeren af koen selv må sige fra, hvis han mener at nogen mishandler hans dyr'.

'Det er klart vores opfattelse at fagfolk, i dette tilfælde landmanden, har mere styr på deres felt end vi har. Vi kan ikke gøre andet end at trække på fagfolks ekspertise', lyder det blandt andet i mailen.

Ole Skjødt understreger i mailen, at der ikke var nogen på optagelserne, der havde nogle seksuelle bagtanker, med det, de foretog sig med koen.

Redaktøren afskriver ikke, at de vil bruge dyr i satirens navn en anden gang.

'Satire skal jo spidde og skabe debat. Det har da her også givet Veganerpartiet en mulighed for at skabe debat', afslutter Ole Skjødt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: