Annonce:
Annonce:

'Havnechefen' fik dødsdom efter overfald: Nu tager sagen ny drejning

Den aggressive svane 'Havnechefen' kan måske få lov at 'patruljere' i en anden kommune, selvom det for nylig blev besluttet, at han skal aflives

Se den berygtede 'Havnechef' i levende live. Video: VG
Annonce:
Følg Samfund

'Havnechefen' kan måske slippe fra en episode med en lille pige i fredags med skindet på næbbet.

Den aggressive knopsvane, der har været et varemærke for den lille by Os de sidste syv år, var ellers blevet besluttet aflivet i byens byråd, efter den angreb en lille pige. Men beslutningen har vakt stor vrede blandt dyreelskere, og nu er der indsamlet 8000 underskrifter for at skåne 'Havnechefen'.

Det skriver norske VG.

Splittet kommune
'Havnechefen' har flere gange angrebet børn og voksne, men fredag i sidste uge, gik det ifølge mange lokale for vidt. Svanen svømmede over til en lille børnehavepige, der plaskede i vandkanten. Her greb 'Havnechefen' fat i hendes redningsvest og hev hende længere ud i vandet, før han trak hende under.

'Havnechefen' prøvede at drukne lille pige: Lokalbefolkningen vil have ham aflivet

Annonce:

Den episode fik mange lokale forældre til at forlange, at 'Havnechefen' fik frataget sit 'embede' og kommunen efterkom deres ønske.

– Det er selvfølgelig synd, for der er ingen, som ønsker at dræbe en svane. Men efter hændelsen forrige fredag, er vi bange for, at noget tilsvarende skal ske i fremtiden, siger borgmester i Os, Marie Elisabeth Lunde Brurarøy.

Der må findes anden løsning
'Havnechefen' er planlagt aflivet mellem  23. juli og 6. august, men en lokal kvinde startede hurtigt en underskriftsindsamling for svanen,  og i går overrakte hun så 8000 underskrifter til borgmesteren.

- Ulykken er tragisk, men der må findes andre løsninger end at han skal bøde med livet. Lige nu føler jeg ikke, han er tryg i Os Kommune, siger Bergitte Wiik, der mener, at sagen om 'Havnechefen' har splittet byen.

- Det er borgerkrig. Jeg tror, det vigtigste nu er, at indbyggerne i Os må være enige om at være uenige, siger Wiik.

Annonce:

'Svanen havde direkte mål'
Ifølge vidner, angreb 'Havnechefen' helt umotiveret den lille pige, da hun stod og plaskede i vandkanten.

- Jeg var på stranden med min datter på to år, da svanen kom svømmende. Der var mange børn ude at bade, men den havde et direkte mål, det kunne jeg se, sagde Ole Christian Brekke, til det norske medie Midtsiden.

Svanen greb fat i pigens redningsvest og trak hende ud på dybere vand, men nordmanden reagerede hurtigt og kom pigen til undsætning.

- Jeg gav slip på min datter og kastede mig ud i fjorden. Jeg fik fat i halsen på svanen, så han slap taget på pigen, der var blevet trukket delvist under vandet. Det kunne have været en grim affære, men den lavede en grimasse til mig, da jeg trak i den, og så svømmede den væk, sagde Ole Christian Brekke til Midtsiden, og uddybede, at han aldrig havde haft så meget adrenalin i kroppen.

Annonce:

Borgmesteren fortæller, at kommunen de seneste par dage er kommunen blevet kontaktet af flere borgere, der ønsker at adoptere 'Havnechefen', og at den mulighed nu bliver undersøgt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: