Havrevej eller Havevej: Gravede den forkerte vej op

Havevej eller Havrevej. Et lille r betød, at den forkerte vej blev gravet op i Rødkærsbro

Her har medarbejdere fra Energimidt netop fræset Havevej færdig, da fejlen bliver opdaget. (Foto: John Brogaard)
Her har medarbejdere fra Energimidt netop fræset Havevej færdig, da fejlen bliver opdaget. (Foto: John Brogaard)

En sjuskefejl hos EnergiMidt har resulteret i, at den forkerte vej er blevet gravet op i Rødkærsbro mellem Viborg og Silkeborg..

Beboerne på Havrevej i den nordlige ende af byen skulle have gravet fibernet ned i vejen, men entreprenøren, som skulle grave kablerne ned, læste forkert og kørte i stedet til Havevej en kilometer derfra og gravede vejen op.

- Jeg stod hjemme på mit værksted og hørte en fandens larm udenfor, da jeg opdagede, at de havde fræset vejen op, fortæller John Brogaard til Ekstra Bladet.

Han gik derfor ud for at stoppe arbejdet.

- Jeg spurgte, hvad de havde gang i, men de sagde bare, at det havde de tilladelse til, men da chefen viste tilladelsen, så jeg jo, at den var til Havrevej, og så blev han ligbleg i hovedet, siger John Brogaard.

Havevej og nabovejene Nyvej og Tjørnevej er private fællesveje, og her havde beboerne netop afvist at få lagt fiberkabler, da de ikke vil have ødelagt asfalten.

Beboerne kræver derfor nu, at der bliver lagt et helt nyt slidlag på Havevej.

- Det er ikke nok at reparere det, da der kun gives en garanti for vejens holdbarhed i to år efter, at den er blevet lappet. Vi beboere får så en større udgift på et eller andet tidspunkt ude i fremtiden, når frost, tø og regn har ødelagt vejene. Den udgift vil vi ikke have, så derfor kræver vi, at Energi Midt nu lægger et helt nyt slidlag på Havevej, siger en anden beboer, Allan Jessen, til Ekstra Bladet.

EnergiMidt erkender fejlen, men energiselskabet vil ikke betale et helt nyt slidlag på hele vejen.

- Der findes et sæt spilleregler, når asfalt skal retableres, og dem holder vi os til. At lægge et helt nyt lag asfalt, anser vi for at være helt ude af proportion. Vi skal nok lave vejen, men kun efter forskrifterne, oplyser projektleder hos EnergiMidt, Sonny Møller, til Viborg Stifts Folkeblad.

EnergiMidt oplyser, at alle beboere på de tre private fællesveje får et brev, hvor de bedes give deres mening om nedgravning af fiberkabler til kende. Først når resultatet af denne høring foreligger, vil EnergiMidt tage et næste skridt i sagen.

- Det får de ikke noget ud af. De vil blot igen få at vide, at vi ikke vil have fibernet, og at vi vil have et helt nyt slidlag på vejen, da en lappeløsning vil sætte sig i løbet af nogle år, siger John Brogaard.

142 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere