Hedebølge banker ind over Europa: Sådan passer du på babyen i sommervarmen

Helt små børn har langt sværere ved at regulere sin kropstemperatur. Derfor skal du være ekstra opmærksom, hvis du har små- eller spædbørn om sommeren

Sørg for at amme oftere i varmen og at spædbørn holdes i skyggen. Foto: Alamy Stock Photo
Sørg for at amme oftere i varmen og at spædbørn holdes i skyggen. Foto: Alamy Stock Photo

Der er intet i vejen for, at du kan tage helt små børn på ferie til syden ifølge Sundhed.dk.

Det kræver blot, at du er ekstra opmærksom, når temperaturen når over 25 grader og UV-indekset stikker af. Samme regler gælder selvfølgelig i den danske sommervarme, der ifølge DMI er lige om hjørnet.

Se også: Hidsig europæisk hedebølge forbløffer meteorologen: - Måske bliver der 50 grader

Spædbørn er dårlige til at regulere deres kropstemperatur, og derfor kan de let komme til at få det for varmt. Sørg derfor for, at det lille barn ikke er i direkte sol, ligesom det anbefales, at man bruger solcreme i minimum faktor 30, når man er ude. Også selvom, barnet ikke er i solen.

Væske
At få rigeligt med væske er selvfølgelig også centralt. Hvis barnet ammes, skal man derfor oftere lægge barnet til brystet, ligesom mor selv skal sørge for at få rigeligt at drikke. Hold derfor øje med, om der er urin i bleen. Er bleerne ikke våde, som de plejer, får barnet for lidt væske.

Gives der modermælkserstatning frem for at amme, anbefales det, at man medbringer det hjemmefra og blander det med købevand.

Ligeledes skal man være ekstra omhyggelig med hygiejnen, når man at ude at rejse, og huske at skolde sutteflasker efter hvert brug, da diaré rammer spædbørn ekstra hårdt.

Se også: Vanvittig varme banker ind over Europa: Her bliver det 45 grader

Får et spædbarn akut diaré, og nægter at indtage væske, kan barnet blive kritisk dehydreret på få timer. Vær derfor ekstra opmærksom på det og søg hurtigt læge, hvis ikke barnet vil indtage væske.

Hold øje
Sover barnet til middag i en barnevogn, skal den stå i skygge, og man skal ikke lægge en stofble eller lignende over kalechen, da der hurtigt kan blive meget varmt i barnevognen. Derfor anbefales det at bruge et myggenet, så man beskytter mod insektbid, men stadig sørger for luftcirkulation.

Kilde: Sundhedsstyrelsen, Sundhed.dk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen