Hedt sommervejr fortsætter: Varmeste august i over 10 år

De første 21 dage i august har været de varmeste i 11 år, og sommervarmen ser ud til at fortsætter lidt endnu

Sådan bliver weekendvejret. (Foto: DMI)

Hvis du føler, at du har svedt mere end normalt i august, så er du ikke helt galt på den.

Danmark er på vej mod den varmeste august i 11 år. Det oplyser DMI på deres hjemmeside.

Indtil videre ligger middeltemperaturen på 17,5 grader i august, og med den nuværende prognose for resten af måneden ser middeltemperaturen for hele august ud til at lande på det samme, oplyser DMI.

- Grunden til, at vi har haft en så varm august er, at vi får pumpet luft op fra den sydlige del af Europa. Det har det været meget varmt, så det har vi nydt godt af, siger klimatolog Niels Hansen til Ekstra Bladet.

Samtidig oplyser han, at årsagen til, at vi havde en kold juli er, at luften kom fra Atlanterhavet, hvor der ikke er så varmt.

Selv om det har været varmt, så nærmer vi os ikke august i 2004. Her var gennemsnitstemperaturen hele 18 grader.

Der bliver rig mulighed for at tage på stranden i weekenden. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Samfund - 21. aug. 2015 - kl. 07:14 Supervejr: Skinnende sol og op til 27 grader

Varm weekend
Og allerede i denne weekend bliver det muligt at nyde det gode vejr, for det bliver sol, sol og atter sol.

- Hvis man tager lørdag og søndag, er det meget enkelt. En kæmpe sol, siger vagthavende meterolog Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Så der er ingen undskyldning for ikke at pakke badetøjet og valfarte til en af de danske strande. For temperaturnålen nærmer sig også det røde felt, hvor vi kan få varmegrader på over 25.

- Der er enkelte steder, hvor vi kan nå op på 27 grader, og så er der steder, særligt ved kysterne, hvor det blæser lidt ind fra øst, hvor vi må nøjes med 20 til 22 grader, siger meterologen fra DMI.

Se også: Juli var en historisk varm måned

Find du bare bikinien frem igen. Sommervejret kommer tilbage til Danmark (Foto: POLFOTO) Samfund - 16. aug. 2015 - kl. 23:58 Frem med bikini og badeshorts: Sommeren kommer tilbage

37 kommentarer
Vis kommentarer