Heftigt uvejr: - Meget kompliceret situation

Et kraftigt uvejrsmonster er på vej mod Danmark fra vest. Det kan blive en heftig omgang, og DMI kalder det en meget kompliceret situation

I weekenden, der netop er overstået, fik store dele af landet en ordentlig skyller. Se optagelser af lyn og torden over København her. Video: Local Eyes

Hvis du har pakket badedyrene og solcremen for at tage en tur på stranden, så skal du måske overveje at vende om.

I DMI's seneste opdatering fra klokken ni varsler vejrtjenesten fortsat om uvejr i hele landet.

'Det er pt. næsten umuligt at sige, hvor der kommer mest nedbør, der vil være meget store regionale forskelle, nogle steder kommer der rigtig meget, og andre steder kommer der næsten igen nedbør,' skriver DMI.

Samtidig kalder vagtchefen det for en meget kompliceret situation.

'Der kan både dannes kraftige byger på grund af solopvarmning og/eller koldfronterne, der løfter den varme og fugtige luft, der ligger over Danmark, og dermed udløser kraftig regn og torden med lokale skybrud og måske hagl. Denne vejrsituation ventes at strække sig fra tirsdag til onsdag aften', skriver DMI.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Et uvejr ramte Sydsjælland i starten af juni. Foto: Per Rasmussen
Et uvejr ramte Sydsjælland i starten af juni. Foto: Per Rasmussen
 

Vær beredt
Ekstra Bladet talte mandag med DMI, der havde en række gode råd til, hvordan man gebærder sig i uvejret.

- Det er en god idé at sørge for at få renset riste og tagrender og huske at lukke vinduer, hvis man tager hjemmefra og så videre.

- Man skal selvfølgelig også søge dækning, hvis der er lyn og torden, og tage høje for akvaplaning, hvis man kører bil. Altså udvise almindelig agtpågivenhed, siger Steen Rasmussen.

Ifølge det varsel, som DMI har sendt ud mandag, ser det ud til, at bygerne vil dannes over den sydvestlige del af landet for derefter at bevæge sig langsomt mod nordøst i løbet af dagen.

Se også: Gigantisk gratis lyn-show

110 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere