Hej efterår: Sjask, vind og slud pryder weekenden

Marts er lige rundt om hjørnet, men det er foråret langt fra. Den kommende tid byder nemlig på regn og slud

Put en lun sok i gummirøjserne, så du er klar til weekendens og den kommendes uge sjaskvejr (Foto: Colourbox)
Put en lun sok i gummirøjserne, så du er klar til weekendens og den kommendes uge sjaskvejr (Foto: Colourbox)

En enkelt solsort eller to rundt omkring er begyndt at kvidre om morgenen. Det plejer at være et sikkert forårstegn, men forhører man sig ved vejrguderne er det endnu langt igen, inden de lunere grader kommer igen.

- Ja, man skulle jo næsten tro, det er efterår med det vejr her. I dag, lørdag, bliver nemlig præget af skyer, dis og nedbør. Og den nedbør kan sagtens være med både slud og sne imellem, siger Jørn Thomsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Ifølge meteorologen kommer tøsneen især i Sydøstjylland og på Fyn. Det er dog ikke noget, der lægger sig på jorden i lang tid.

- Temperaturerne er nemlig over frysepunktet på omkring en grad. Der er heller ikke så meget vind, men den bliver friskere i aften - især ved Østersøsområdet, hvor den kan blive hård til kuling. Det er altså en rigtig gråvejrsdag, siger Jørn Thomsen fra DMI.

Rigtig øv-mandag
Godt nok bliver lørdag rigtig grå, men søndag klarer det igen lidt op, og man kan komme ud i det fri, uden at få drivvådt tøj.

- Vinden driver om og kommer fra Nordsøen, og derfor kan vi godt få temperaturer lidt over fem grader. Der er frisk vind, og så regner det kun med lidt byger i løbet af dagen, men ikke noget voldsomt, siger Jørn Thomsen fra DMI.

Søndag bliver så også det foreløbigt eneste lyspunkt i de kommende dage.

- Natten til mandag tiltager vinden nemlig til kuling, og der kommer igen nedbør, som kan med sne og slud. Mandag morgen ser rigtig træls ud med temperaturer over frysepunktet, den samme kuling og regn, siger den vagthavende meteorolog.

Skal være slemt for at blive bedre
Mens mandagen bliver rigtig øv i dagtimerne, så bliver det faktisk bedre op mod aftenen.

- Det begynder at klare op. Vinden kommer også til at aftage om aftenen, så den kun bliver jævn til hård. Og så kommer temperaturerne igen op på omkring fem grader, siger Jørn Thomsen, der har kigget i DMI's spåkugle.

Opklaringen betyder dog ikke, at vi straks kan finde det lettere tøj frem.

- Tirsdag og onsdag bliver nogenlunde pæne, men der kommer både solskin og byger. Der bliver også fem seks graders varme, og om natten kommer temperaturerne så igen ned omkring frysepunktet. Vinden kommer let fra vest, siger den vagthavende meteorolog.

En fortsættelse af vinteren
Jørn Thomsen forklarer, at dagens og de kommende dages vejr i virkeligheden afspejler vinterens vejr ret godt.

- Der har jo det meste af vinteren været sådan et vejr her med skiftende temperaturer over det normale. Når solen skinner nu her sent i februar, bliver det dog naturligt nok nemmere mere end fem grader, fordi solen har mere magt nu, siger Jørn Thomsen.

Desværre ser det dog ikke ud, som om foråret kommer med marts måneds start om lidt.

- Der er ikke nogle klare tegn på forår, hvor det gerne skal være mere end ti grader. Det er ikke på trapperne. På torsdag kommer der for eksempel regn og blæst igen. Det minder i virkeligheden om november, siger den vagthavende meteorolog.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.