Heksebørn på børnehjem: Sådan har de det i dag

Fremmede mænd plyndrede et nigeriansk børnehjem for heksebørn. Læs her, hvordan de har det en måned efter den voldsomme episode

Efter den voldsomme episode har børnene været gennem mange samtaler og rådgivning (Foto: DINNødhjælp).
Efter den voldsomme episode har børnene været gennem mange samtaler og rådgivning (Foto: DINNødhjælp).
Følg Samfund

- Jeg er helt rundt på gulvet - og stadig i chok. Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv.

Sådan lød det fra en frustreret Anja Ringgren Lovén, da hun for en måned siden fik beskeden om, at hendes børnehjem i Nigeria var blevet plyndret af fremmede mænd. Da det skete, sad hun fuld af bekymringer i Aarhus. Anja Ringgren Lovén er grundlæggeren bag organisationen DINNødhjælp, der hjælper de såkaldte heksebørn i Nigeria.

Nu er den første måned gået, og børnene har været gennem mange samtaler og rådgivning for at komme sig over episoden.

- Alle børnene har det meget bedre, og vi prøver alle at komme videre. Vores sygeplejerske og alle i mit team har brugt mange timer sammen med børnene for at løse de psykiske problemer, som nemt opstår ovenpå den oplevelse, børnene har været igennem, fortæller Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

De 10-15 gerningsmænd tog alt, børnehjemmet havde af værdi, men de stoppede ikke her. Mens nogle fortsatte plyndringerne, slog røvere nogle af børnene, og to af pigerne på 12 og 13 år blev voldtaget.

- Uduak (en af de piger, der blev voldtaget, red.) har fået det bedre. Hun er stadigvæk mærket af hele oplevelsen, men det går stille og roligt fremad med vores samtaler, fortæller Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

Vi er ikke trygge
I Nigeria er der ofte bevæbnet politi og militær på gaderne, men efter episoden har det været nødvendigt, at bevæbnede politibetjente også rykkede ind på børnehjemmets grund.

- Situationen er, at vi har bevæbnet politi til at beskytte os. På den måde bliver vi selvfølgelig hele tiden mindet om angrebet, men det er ikke uvant for børnene at se mænd med våben, siger Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

De gik ikke efter børnehjemmet
- Vi har efter angrebet fundet ud af, at røverne også angreb andre huse i området, så de gik ikke specifikt efter os.

Organisationen bor til leje i de bygninger, hvor røvere trængte ind. Det har dog hele tiden været planen, at de skulle bygge deres eget børnehjem.

- Det projekt er kommet meget tættere på, for vi gerne vil væk herfra, hvor vi ikke føler os trygge, afslutter Anja Ringgren Lovén overfor Ekstra Bladet.

Overtroen spiller en stor rolle i Nigeria. Befolkningen i landsbyerne mener, at ulykker og dødsfald skyldes, at børnene er besat af dæmoner, og derfor bliver de udstødt og pint. De er netop de børn, Anja Ringgren Lovén kæmper for at give et bedre liv.

Her fortæller Anja Ringgren om børnehjemmet (Video: Anders Brohus)

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.