Hele familien skal til USA: Pernille afvist uden begrundelse

Pernille Jacobsen havde set frem til 14 dages ferie i Florida, men modsat resten af familien er hendes visa-anmodning blevet afvist. Helt uden begrundelse

Pernille Jacobsen er blevet afvist at rejse ind i USA, men ingen kan give hende svar på hvorfor (Foto: Pernille Jacobsen)
Pernille Jacobsen er blevet afvist at rejse ind i USA, men ingen kan give hende svar på hvorfor (Foto: Pernille Jacobsen)
Følg Samfund

USA's er kendt som Guds eget land, men Gud lukker tilsyneladende ikke alle ind. Også selv om afvisningen tilsyneladende er uden grund.

Pernille Jacobsen havde sammen med sin familie købt flybilletter og hotel, så de i marts kunne rejse til Florida i USA og nyde solen, kolde amerikanske øl og fedtet fast food.

Men sådan ser det ikke ud til at skulle gå.

Den 22-årige kvinde fra Aarhus fik ligesom resten af familien først godkendt sin såkaldte 'Electronic System for Travel Authorization Application' (ESTA red.), men senere fik hun en mystisk mail.

- Pludselig en dag fik jeg en mail om, at jeg alligevel var blevet afvist. Jeg havde ingen anelse om hvorfor, men kontaktede naturligvis ambassaden for at høre, hvad der var galt, siger Pernille Jacobsen til Ekstra Bladet

Afvist uden svar
Her fik Pernille at vide, at hun skulle forsøge at søge et visum til USA, men heller ikke det hjalp.

- Jeg går i gang med at søge visa og bøvlede rigtig meget med det. Til sidst får jeg det sendt af sted til ambassaden, ligesom jeg afleverer mit pas, så de kan se på det.

- Herefter tager jeg toget til København, hvor jeg får lavet et interview. Men de kunne ikke fortælle mig noget, som jeg ikke vidste. De vidste nemlig heller ikke, hvad der var galt, siger Pernille Jacobsen

Først fik Pernille Jacobsen godkendt sin ESTA-ansøgning (artiklen fortsætter under billedet)

Men så rullede denne besked ind i indbakken (artiklen fortsætter under billedet)

 

Ifølge Pernille Jacobsen får hun efterfølgende sit pas tilbage med en besked om, at hun skal sende det igen, hvis hun er så heldig at få godkendt sit visum.

- Jeg spurgte om, hvad de normalt gør i disse sager, men her fik jeg at vide, at det slet ikke er en normal sag, og det kan ende med at tage lang tid. Ingen kan give mig en grund til, at jeg først blev godkendt og så afvist, siger Pernille Jacobsen.

Ren straffeattest
Pernille Jacobsen understreger over for Ekstra Bladet, at hendes straffeattest er ren. Derfor har hun svært ved at forstå, hvorfor hun lige er havnet i denne situation.

- Min straffeattest er helt blank, jeg har ikke rejst i nogle mistænkelige lande og jeg kender ingen, der sidder i fængsel. Derfor er jeg fuldstændig blank og har ikke den mindste ide om, hvad der er galt, siger Pernille Jacobsen.

Hvad er det for en følelse du står med nu?

- Jeg føler mig virkelig røvrendt. Jeg har brugt utrolig meget tid på det og gjort alt, hvad de har bedt mig om. På en måde føler jeg ikke, at jeg er blevet behandlet som et menneske. Uvisheden er det ubehagelige og ikke at få at vide, hvad grunden er. Det er det værste, siger Pernille Jacobsen.

Hvad med skuffelsen over ikke at skulle med familien og kæreste på tur?

- Jeg bliver virkelig så overrumplet af det hele, at jeg bare er ked af det. Jeg tør næsten ikke håbe på, at det kommer i orden, fordi skuffelsen ikke er særlig rar, siger Pernille Jacobsen.

Der er ikke noget i din vildeste fantasi, som kan få dig til at tænke på en årsag til din afvisning?

- Ingenting, siger Pernille Jacobsen.

Ambassaden: Diskuterer ikke visum-afvisninger i pressen
Ifølge Pernille har hun nu fået at vide, at hun kan komme til at vente op mod 60 dage for at få svar på sin ansøgning om et amerikansk visum. Der er bare et problem.

Familien skal rejse i midten af marts.

Derfor er familien på fem plus tre kærester nu strandet med flybilletter og hotel i Florida.

Ekstra Bladet har været i kontakt med den amerikanske ambassade i Danmark.

Herfra bekræfter man forløbet, men afviser at kommentere beslutningen yderligere:

- Vi behandler lige nu den pågældendes visum-ansøgning og den behandles inden for reglernes rammer. Vi kan ikke uddybe, hvorfor hendes ESTA ansøgning er blevet afvist, da vi ikke kommenterer sådanne sager i pressen, lyder det fra ambassadens presseansvarlige til Ekstra Bladet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind