Hele landet får solen at se: Så varmt bliver det

Onsdagen bliver fyldt med sol og varme temperaturer, men vi skal nyde det, så længe det varer

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Sommeren i år har bestemt ikke vist sig fra sin bedste side. Flere gange har landet oplevet skybrud, og solen har vi ikke set meget af.

Men i dag kommer det til at se anderledes ud. Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Tyge Ramussen, til Ekstra Bladet.

- Det bliver en dag, hvor hele landet får solen at se. Der kommer enkelte byger, men de er hurtigt overstået igen, og det er bestemt ikke alle, der kommer til at opleve dem. Derudover vil vi få op til 22 grader flere steder i landet, siger Tyge Rasmussen.

Han fortæller, at der ikke vil være så meget vind, så det vil føles lidt varmere, og man behøver ikke at lede efter læ, hvis man skal en tur på stranden.

- Det bliver en ganske pæn dag i forhold til, hvad vi var været vant til det sidste stykke tid, siger meteorologen.

Dog skal vi ikke glæde os for meget. Vejret bliver nemlig dårligt allerede fra torsdag morgen.

- Der kan vi forvente ret meget regn allerede fra de tidlige morgentimer. Vejret vil dog om eftermiddagen klare op, og der vil komme lidt sol, men det vil bestemt ikke vare ved, for det vil også regne i løbet af aftenen, siger han.

Weekenden bliver bedre
Vi går dog mod lidt bedre tider i weekenden, hvor der vil være en del sol og kun ganske få regnbyger. 

- Der ser faktisk rigtig fint ud, men desværre kommer vi kun op på de 20 grader. Det har været en sommer, hvor vi har haft meget ustabilt vejr. Vi mangler lidt de tre til fire dage i streg med masser af solskin, siger han.

- Hvad med resten af august, hvordan bliver vejret der?

- Jeg tør næsten ikke sige det. Jeg håber virkeligt, at vi tager fejl. Men denne prognose kan godt være usikker, skal jeg lige huske at sige. Vi har desværre ikke rigtig nogle sommerdage i vente, siger han.

Juli måned slog en 38 år rekord, da ingen dage kom over de 25 grader.