Hele landet har fået glæde af boligopturen

Boligpriserne er steget i næsten alle kommuner, og handelsaktiviteten er også højere de fleste steder.

Det er ikke kun københavnske boligejere, der har kunnet klappe i hænderne over de gode takter på boligmarkedet i begyndelsen af året.

Resten af landet har også haft gavn af de rekordlave renter, viser Realkreditrådets boligmarkedsstatistik for andet kvartal 2015.

Af den fremgår det, at 83 af landets 98 kommuner har oplevet stigninger i den gennemsnitlige kvadratmeterpris over det seneste år. Det er ikke set højere siden 1. kvartal 2007.

Samtidig er der solgt flere boliger i 85 kommuner de seneste 12 måneder, end i året, der gik forud.

- I de fleste egne af Danmark kan man finde en positiv udvikling på boligmarkedet, selvom enkelte områder fortsat ikke klarer sig bedre end året før.

- Det beviser, at optimismen hurtigt kan komme tilbage på hele boligmarkedet og ikke kun i de større byer, siger Karsten Beltoft, der er direktør i Realkreditforeningen.

Noget tyder dog på, at prisstigningerne dæmper sig en smule fremover. Renterne er steget en smule på det seneste, og de første augusttal antyder, at priskurven er fladet ud.

- På den baggrund forventer vi, at de voldsomme prisstigninger, boligmarkedet var udsat for i første halvdel af 2015, var en engangsoplevelse, og at vi vil komme til at se et mere moderat præstationsniveau i den kommende tid, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea.

Antallet af kommuner, der både har haft stigende priser og stigende handelsaktivitet det seneste år, er 76.

Kigger man kun på land- og yderområder, er der konstateret prisstigninger i syv ud af ti kommuner.