Hele verden donerer millioner til handicappet røverioffer

Efter et røverisk overfald turde handicappede Alan Barnes ikke længere bo i sit hus. Nu har frivillige samlet omkring 2,5 millioner kroner sammen til ham, så han kan købe et nyt, og beløbet stiger stadig

Alan Barnes og Katie Cutler mødtes søndag for første gang, siden Barnes blev bekendt med Katies overvældende indsamling (Foto: Privat)
Alan Barnes og Katie Cutler mødtes søndag for første gang, siden Barnes blev bekendt med Katies overvældende indsamling (Foto: Privat)
Følg Samfund

67-årige Alan Barnes, der lider er et voldsomt synshandicap og fra fødslen har kæmpet med en lidelse, der betyder, han ikke er vokset som almindelige mennesker, blev sidste lørdag overfaldet udenfor sit hjem i det nordlige England, da han var på vej ud med skrældet.

Den klejne mand på omkring 40 kilo brækkede kravebenet ved overfaldet, hvor han han også fik stjålet sin pung.

Men hvad værre var, blev 67-årige Barnes skræmt så meget fra vid og sans, at han ikke turde vende tilbage til sit hjem, og har siden overfaldet opholdt sig i sin søsters hjem.

Men da historien ramte de engelske medier, fik handicappede Barnes hjælp fra en helt uventet kant.

Millioner til hus
For historien optog ejeren af en lokal skønhedssalon, der oprettede en indsamling til fordel for Barnes.

Målet var i første omgang at indsamle 5000 kroner til den livsglade pensionist, men da indsamlingen blev oprettet på hjemmesiden gofundme.com, eksploderede det.

På bare tre dage har mere end 19.000 personer doneret penge til indsamlingen, der i skrivende stund har ramt 2.453.923 kroner og stadig stiger. Og pengene er kommet fra alle verdens hjørner.

Således har personer fra både Canada og New Zealand bidraget.

Kvinden bag indsamlingen, Katie Cutler, var ikke i tvivl om, at hun måtte gøre noget, da hun hørte nyheden om røveriet af Barnes.

- Da jeg læste at han var bange og ikke turde vende tilbage til sit hjem, vidste jeg, at jeg blev nød til at gøre noget for at hjælpe. Men jeg havde aldrig forestillet mig, det kunne ende på denne måde, men jeg er lykkelig for, at det gjorde, siger Katie Cutler til Daily Mail.

- Jeg håber han kan købe et hus for pengene, siger hun.

- Pengene skal ikke ødsles væk
Hovedpersonen selv er også overrasket over, den megen hjælp han har fået.

- Det her er det bedste, der nogensinde er sket for mig. Pengene vil helt sikkert ikke gå til spilde. Jeg er ikke en ødsel person, så jeg vil ikke bruge dem på dyre ferier. Jeg planlægger at bruge dem fornuftigt, siger 67-årige Barnes til avisen.

- Ungdommen nu om dage bliver ikke altid portrætteret positivt, men jeg vil aldrig glemme, hvad denne unge kvinde har gjort for mig, siger Alan Barnes.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.