Helikopter styrter ned under slukning af massive naturbrande

En helikopterpilot er styrtet ned under bekæmpelsen af massive naturbrande i Australien

Skovbrande hærger for tiden det østlige Australien. Reuters/Ritzau Scanpix.

Onsdag morgen dansk tid er en brandslukningshelikopter styrtet ned i Brisbane, Australien, da den var i færd med at slukke de omfattende naturbrande, der lige nu hærger i landet.

Det skriver SBS News.

Ifølge ambulancetjenesten Queensland Ambulance måtte piloten foretage en hård landing og er nu ved at blive behandlet for 'ikke-livstruende skader'.

De australske myndigheder har flere steder beordret befolkningen til at evakuere. Brandmændene kæmper tidligt onsdag morgen dansk tid med mere end 150 brande på østkysten, og allerede nu er mere end 1,1 million hektar enten brændt af eller i brand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Artiklen fortsætter under billedet...

Australieren Brian Acheson, der bor i den lille by Tinonee på østkysten, forsøger at bekæmpe ilden. Foto: Ritzau Scanpix
Australieren Brian Acheson, der bor i den lille by Tinonee på østkysten, forsøger at bekæmpe ilden. Foto: Ritzau Scanpix

Flere hundrede hjem er ødelagt som følge af brandene.

- Det har bare ædt alting op. Jeg har overlevet to andre naturbrande før, men aldrig noget som den her, fortæller australieren Karen Weston på et evakueringscenter ifølge Reuters.

Høje temperaturer og kraftige vinde kan være med til at forværre situationen, og ifølge Reuters forventes det at blusse op igen i næste uge. Dermed er der ingen udsigter til, at brandene kan standes lige foreløbig.

8 kommentarer
Vis kommentarer