Helle vidste ikke, hun var gravid: Troede jeg var ved at dø

44-årige Helle Thatt Jensen troede hun var alvorligt syg. Men så fødte hun en datter

Det tog Helle Thatt Jensen og kæresten Jesper flere måneder at komme sig over chokket. De havde fået en datter fra den ene dag til den anden.

Helle Thatt Jensen kender derfor alt til hvad 33-årige Camilla Karlsen, som forleden fødte en søn uden at vide, at hun var gravid, gennemgår lige nu.

Camilla Karlsen med sin lille søn, der er et ønskebarn på en lang efterbevilling. (Foto: Anita Graversen) Samfund Nybagt mor: - Jeg var gravid i fire timer

- Hun skal skal virkelig sørge for at få talt om oplevelsen med sin familie og venner - og alle der gider at høre på hende. Det er virkelig chokerende at stå med et barn, som man ikke anede var på vej. Og så skal hun sige 'ja tak' til al den hjælp, hun kan få, siger Helle Thatt Jensen til Ekstra Bladet.

Alt var forandret
Faderen Jesper nåede ikke engang at være med til fødslen af deres lille datter. Han er fisker og var ude på havet, da Helle Thatt Jensen for fire år siden blev indlagt på Holstebro Sygehus med, hvad hun troede, var en alvorlig underlivsbetændelse. Få timer efter lå hun med datteren Frederikke i armene.

- Det var virkelig vildt, pludselig at stå med det her lille menneske. Vi havde jo intet til et barn - og vores bolig var slet ikke indrettet til, at vi skulle have en baby, siger Helle Thatt Jensen til Ekstra Bladet.

Hun forklarer desuden, at det var en kæmpe omvæltning, at hun og kæresten ikke længere kunne gøre som de plejede.

- Vi havde jo været vant til i mange år at sove længe, gå ud når vi ville og kun have os selv at tænke på. Og vi havde indstillet os på, at børn slet ikke var en mulighed. Selvfølgelig var vi vildt glade, da hun kom, men det var svært i starten at forstå, hvad der var sket, siger hun og fortsætter:

- Uden at vi havde haft mulighed for at vænne os til tanken, havde vi pludselig en baby med en masse behov. Det var en helt anden verden. De sagde på sygehuset, da jeg lige havde født, at jeg godt kunne forvente at få en fødselsdepression, fordi det er så voldsomt at få et barn uden at vide, at man er gravid. Men det fik jeg heldigvis ikke, siger hun og tilføjer:

- Hun var en rigtig syvsover næsten fra starten. Så det gjorde selvfølgelig alting meget nemmere. Vi var ikke igennem en lang periode uden nattesøvn. Det er jeg stadig meget taknemmelig over.

Fra byld til baby
Helle Thatt Jensen havde hele sit liv fået at vide, at hun ikke kunne blive gravid, fordi hun ikke fik ægløsning. Så hun havde ingen tanker i den retning, da hun en onsdag i  november 2011 fik så mange smerter, at det nærmest svimlede for hendes øjne.

- Jeg gik til lægen, der sagde, at jeg havde alvorlig underlivsbetændelse. Så han gav mig en masse stærke piller. De hjalp overhovedet ikke. Tværtimod, fortæller Helle Thatt Jensen.

Hun tog med sine forældre i sommerhus for at komme sig, men hun blev ved med at have meget ondt. Om søndagen var det så slemt, at de kørte på sygehuset i Holstebro.

- Lægen, der undersøgte mig, sagde at det var en kæmpe byld. Faktisk havde hun sagt til mine forældre, at de regnede med, at det var en svulst. Så vi troede alle at det var noget alvorligt, der var galt med mig. Jeg troede faktisk, at jeg skulle dø. Da det gik op for lægerne, at det rent faktisk var en graviditet, fik Helle Thatt Jensen at vide, at der ikke var hjertelyd. Og da hun blev scannet, sagde de, at det nok var tvillinger.

- Så til sidst troede jeg slet ikke på noget af det, de sagde, lyder det.

Men der var hjertelyd. Og der var kun en. Lille Frederikke på 3000 gram og 52 cm lå pludselig i sin mors arme.

- Det var helt vildt. Et virkeligt mirakel. Det synes vi stadig her fire år efter. Du skal tænke på, jeg troede jo, mit liv var slut - at jeg havde en alvorlig sygdom, siger hun.

Jesper kom så hurtigt i land som muligt og kom ud på hospitalet om mandagen med blomster og gaver. 

- Han var selvfølgelig ærgerlig over, at han ikke var med under fødslen. Men det var der jo ingen, der kunne bebrejde ham. Vi blev på sygehuset nogle dage og havde heldigvis nogle venner, som vi arvede en masse ting fra. Men det havde da været smart, hvis man havde kunnet forberede sig lidt.

- Hvad med lægen, der havde overset din graviditet?

- Han behandler os sjovt nok ekstra pænt, hver gang vi kommer, siger Helle Thatt Jensen og griner.

Her kan du møde 33-årige Camilla Karlsen, der heller ikke var klar over, at hun var gravid, før hun pludselig skulle føde (video: Anita Graversen)

0 kommentarer
Vis kommentarer