Helt vildt: Toårige Kiki leger med hyæner

Det er ikke alle forældre, som vil lade deres toårige barn lege med en flok hyæner

Følg Samfund

De fleste børn leger med dukker, actionfigurer eller bamser. Men ikke toårige Kiki Wolhuter.

Hun er nemlig blevet helt vild med hyæner, skriver New York Post. Kiki Wolhuter bor med sin familie i Zimbabwe i det sydlige Afrika.

Den toårige Kikis forældre introducerede hende for de grinende rovdyr, da hun var spædbarn. Forældrene lod nemlig Kiki kæle med en hyæne, da hun var spæd.

Det er ikke underligt, at den lille pige er blevet introduceret til mange vilde dyr i løbet af sit meget korte liv. Hendes far, Kim Wolhuter, er nemlig dyrelivsdokumentarist og hynæne-ekspert.

Passede på
Familien er bosat på et 60.000 hektar stort naturreservat, Soga Wildlife Lodge, i Zimbabwe, hvor hyæner er deres tætteste nabo, skriver CNN.

Tricket til at blive venner med de farlige dyr er, ifølge Kim Wolhuter, ikke at fodre dem. På den måde kommer dyrene kun hen til ham for at få kærlighed, klap og for at lege.

- Jeg havde løbet og leget med hyænerne samme morgen, og hun (Kiki, red.) bønfaldt mig om, at hun ville løbe sammen med dem, fortæller Kim Wolhuter ifølge New York Post.

- Jeg var tilbageholden til at starte med, fordi hyæner reagerer meget forskelligt på små væsener. Men hun tiggede og bad, og så tænkte jeg, at hvis jeg holdt hende, ville det gå, fortæller han.

Kan nappe
De yngre hyæner var meget nysgerrige for at undersøge Kiki, og efter at have snuset og lugtet til den lille pige var det altså tid til at lege.

- Jeg måtte bare være forsigtig med, at de ikke nappede til hende. Jeg tror, at når de først bliver mere fortrolige med hende, bliver jeg nødt til at være mere forsigtig, så de ikke skader hende. Der er intet ondsindet i deres leg, fortæller han.

Hyæner småbider ofte, når de leger med hinanden, men det kan være smertefuldt for en lille toårige pige, forklarer faderen om grunden til at han er ekstra opmærksom.

- For hende er det bare ligesom ethvert andet dyr. Hun ser dem som husdyr, fordi hendes far leger med dem, fortæller han om grunden til, at datteren på to år gerne vil lege med de ellers farlige dyr.

Wolhuter er allermest kendt for sin dokumentar 'Man, Cheetah, Wild', skriver CNN.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+