Annonce:
Annonce:

Helte springer i iskold kanal: Redder mor og datter

Mor og barn var spærret inde i bilen, der lynhurtigt sank i kanal i Amsterdam

Video formidlet af AP. Der er ingen lyd på videoen.
Annonce:
Følg Samfund

Fire unge mænd er blevet hyldet som regulære helte i Holland efter at de forleden sprang i en iskold kanal i Amsterdam og reddede en mor og hendes lille datter fra drukne-døden.

Mor og datter var indespærret i en synkende bil, da de unge mænd fra begge sider af kanalen resolut sprang i det kolde vand og fik bjærget de indespærrede ud. Det skete mens bilen hurtigt sank mod bunden af den dybe kanal.

 

Uheldet skete efter at  moderen havde parkeret sin bil ved kanalen og var steget ud for at tage sit datter ud af barnesædet.

Bilen begyndte at rulle mod kanalen og moderen sprang igen ind i kabinen for at få datteren ud.

Greb hammer og sprang i
Det lykkedes imidlertid ikke at få barnet ud og moderen kunne ikke ved egen hjælp få bildøren op og komme ud af den synkende bil.

Annonce:

Det så de unge mænd. En af heltene var angiveligt en kontor-mand, som resolut greb en hammer og sprang i vandet. Der er i de lokale medier rapporter om, at de andre redningsmænd havde bevæbnet sig med sten, så de kunne smadre ruden i bilen.

 

Dramaet blev filmet af en tilfældig forbipasserende. Videoen viser, hvordan mændene ikke blot får reddet mor og datter ud i sidste sekund. De har også kræfter til at bringe mor og barn ind til kanten, hvor chokerede tilskuere hjælper alle op af vandet.

Har det godt
Moderen og den lille tumling blev kørt på hospital til et tjek. De har det begge godt - omend de er chokerede efter den dramatiske episode.

- Enhver sund og stærk ung mand ville være sprunget i vandet, siger en beskeden Ruben Abrahams, der er en af de unge helte, til RTL Nieuws.

- Vi gjorde bare, hvad man bør gøre, forsætter han. Han afviser pure, de de fire unge på nogen måde skal placeres i en helte-kategori.

 

Amsterdam Politi skriver på deres Facebookside 10. februar under en omtale af sagen og de unges flotte indsats:

- Helte eksisterer stadig.

Annonce:

Politiet tilføjer i teksten, at man fik bjærget en tøjkanin, der lå i bilen, og at politiet fik den tørret og passede på den, indtil den kunne genforenes med den lille pige.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: