Heltelægen reddede grotte-drengene: Få timer efter døde hans far

- Jeg har talt med Harry. Det er klart, at hans familie lige nu er ramt af en stor sorg, som er blevet forstørret af de voldsomme fysiske og psykiske udfordringer, der har været under redningsarbejdet, siger kollega

- Vi skal passe på Harry, siger heltelægens kollega. (Video: AuBC)

Den australske heltelæge og grotte-dykkker Richard Harris blev tirsdag aften ramt af en stor sorg.

Netop som han kunne glæde sig over, at de tolv thailandske drenge og deres træner var blevet reddet ud af deres ufrivillige fangenskab i grotten, fik doktor Harris besked om, at hans far netop var død.

- Det er med stor sorg at jeg kan bekræfte, at  Harry's far er død kort efter rednings-operationen i Thailand,  siger læge og kollega Andrew Pearce fra det sydaustralske ambulanceberedskab, hvor Richard Harris normalt arbejder som narkose-læge.

Lægen betegner den seneste uges begivenheder som tumultariske.

- Det har været en uge med store højde- og lavpunkter, siger heltelægens kollega til Sydney Morning Herald.

Respekter privatlivet
Kollegaen fortæller også, at Richard Harris hurtigt vil vende tilbage til hjembyen Adelaide i Australien.

- Harris kommer snart hjem og vil herefter holde nogle velfortjente fridage sammen med sin familie. Han har udtrykkeligt bedt om, at medierne respekterer hans privatliv for øjeblikket.

Der er ikke kommet nærmere oplysninger frem om faderens dødsfald.

'Harry' var en uvurderlig hjælp under redningen af de indespærrede drenge i grotten i det nordlige Thailand. Han var selv flere gange inde i grotten for at tilse børnene. Det var også ham,der besluttede, at drengenes helbredsmæssige tilstand var god nok til, at de kunne bjærges ud gennem grottens trange gange.

Ramt af stor sorg
- Jeg har talt med Harry. Det er klart, at hans familie lige nu er ramt af en stor sorg, som er blevet forstørret af de voldsomme fysiske og psykiske udfordringer,  der har været under redningsarbejdet, siger Andrew Pearce ifølge Sydney Morning Herald.

Pearce understreger, at han og kollegerne er meget stolte over Harry's indsats i Thailand.

Bjærgede død ven
Den australske heltelæge er kendt som en yderst erfaren dykker. Derfor blev han omgående kaldt til Thailand, da drengene skulle reddes ud.

For få år siden måtte Richard Harris også påtage sig den tunge opgave at bjærge en død ven ud af en undersøisk hule i Australien.

Den kvindelige dykker løb tør for ilt, da hun mistede orienteringen i hulens mange forgreninger.

Heltelægen Richard Harris. Foto: Facebook Samfund Helte-lægen i Thailand: Måtte bjærge sin døde ven ud af hule

 

69 kommentarer
Vis kommentarer