Hemmeligt netværk bag misbrug af teenagepigers billeder

Et 'hemmeligt netværk' af 35 danske brugere af den russiske hjemmeside står bag misbrug af 1102 danske teenagepiger

Christina fortalte i går i Ekstra Bladet, at hendes private billeder nu pludselig deles på den russiske hjemmeside, hvor 35 danske brugere bytter og kommenterer. (Foto: Privat)
Christina fortalte i går i Ekstra Bladet, at hendes private billeder nu pludselig deles på den russiske hjemmeside, hvor 35 danske brugere bytter og kommenterer. (Foto: Privat)

Langt væk fra myndighedernes søgelys sidder et hemmeligt netværk på en russisk hjemmeside og misbruger billeder af danske teenagepiger.

Ekstra Bladet kan efter månedernes research afsløre, at netværket består af 35 forskellige danske brugere, som blandt andet har stjålet og 5800 billeder af 1102 danske teenagepiger.

Se også: 1100 danske piger misbrugt på nettet

Netværkets opererer dybt nede i en underside på en russiske billeddelingstjeneste med over 700.000 brugere, hvor de hidtil uforstyrret har kunne stå bag deres ulovlige aktiviteter.

Hos Europols enhed for bekæmpelsen af cyberkriminalitet, EC3, er man bekendt med denne type netværk, hvor sexkrænkere i al hemmelighed mødes i det mørke net og sammen udnytter piger:

- Der er typisk to typer. Dem, der har en seksuel interesse i teenagere, og dem forsøger at lave en forretning ved at sætte den her type materiale til salg, siger strategisk analytiker Katarzyna Staciwa i EC3.

Hun vil ikke af hensyn til aktuelle efterforskninger oplyse om, Europol har den russiske hjemmeside, hvor det danske netværk findes, i kikkerten.

Hør Christina Christensen fortælle om at finde sine syv år gamle intime billeder på en fremmed hjemmeside. (Video: Rasmus Flindt Pedersen)
Christina Christensen er blandt de piger, der pludselig kunne finde sine intime billeder misbrugt på en fremmed hjemmeside. (Video: Rasmus Flindt Pedersen)

Christinas billeder ligger nu i det hemmelige netværks mapper på den russiske hjemmeside (Foto: Privat) Vagthund Sådan opererer det hemmelige sex-netværk

Psykolog ved Red Barnet Kuno Sørensen fortæller, at det er ikke er unormalt, at sexkrænkere finder sammen og deler deres lyster.

- Det er rart at komme ind i et forum, hvor man kan spejle sig i de andre, der har samme interesse og fantasier, siger han.

- Og nettet den letteste og mest fleksible måde at dyrke sådan interesse på, fordi man kan gøre det hvornår som helst og derhjemme fra, siger han.

På Rigshospitalets sexologiske er man også bekendt med de typer af mænd, der sidder i det hemmelige netværk og udlever deres seksuelle fantasier om helt unge piger:

- Vi får mænd ind, som ser ting på nettet og tænder rigtigt meget på den aldersgruppe, siger psykolog Jørgen Bech Jessen.

- Vi forsøger gennem samtaler og tillid at afvænne mændene, der tænder på teenagepigerne og få dem til at søge efter voksne på deres egen alder.

Seksuel usikkerhed

Psykolog ved Red Barnet Kuno Sørensen forklarer , at baggrunden for det ’hemmelige’ netværks fascination af teenagepiger stammer fra en usikkerhed i sig selv.

- Som voksen føler man sig mere erfaren og ovenpå, og meget ofte ser man, at et fælles træk ved mange af de voksne, der går efter teenagere, er en stor personlig usikkerhed. Også på det seksuelle område, siger Kuno Sørensen.

Christina kender ikke identiteten på brugeren bag mappen, hun ligger i. Hun har ingen idé om, hvordan de er havnet på en russisk hjemmeside. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Samfund - 28. okt. 2015 - kl. 10:25 Christinas selfies misbruges på nettet: 'Det er virkeligt klamt'

- Den personlige usikkerhed gør, at de danske brugere finder tilfredsstillelse i at forestille sig, at de kan tilbyde at oplære, instruere og give den første positive seksuelle oplevelse, forklarer han.