Annonce:
Annonce:

Henrik har fundet nyt våben mod ulve: - Den sparker den ned

- Den vil sparke den ned, siger landmand Henrik Sundgaard om sit nye våben mod ulve

Sensation på video: Her er de første ulveunger i Danmark (Video: TV Midtvest)
Annonce:
Følg Samfund

I den forgangne vinter tog ulven seks hjorte 200 meter fra Henrik Sundgaards gård i Ørnhøj. Det gjorde den jyske landmand bekymret for, hvordan det skulle gå, når hans køer skulle på græs. Det skriver TV Midtvest.

Et flertal i Folketinget er for, at danske jægere og landmænd skal have lov til at skyde ulve, hvis de kommer for tæt på husdyr og menneskers huse. Men I et svar fra EU-kommissionen til Danmarks Naturfredningsforening, fremgår det i dag, at Folketinget ikke har magt til at tillade nedskydning af ulve.

- Ulven udgør ingen reel sikkerhedsrisiko, der på nuværende tidspunkt gør det rimeligt, at enhver skal kunne gribe geværet og skyde dem, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Annonce:

Sparker den ned
Men det våben, som Henrik Sundgaard har trukket frem på sin gård, er da heller ikke et, der passer ind under almindelig våbenlovgivning.

Den jyske landmands nye metode er et muldyr.

- Hvis ulven ikke går væk og bliver ved med at nærme sig, så vil muldyret sparke den ned, siger Henrik Sundgaard, der ikke lige havde regnet med, at han skulle til at være muldyrejer.

Men Daisy, som muldyret hedder, kan vise sig at være de penge værd, som det koster at leje hende fra Fyn. For ifølge TV Midtvest findes der i USA, Canada og flere steder i Europa allerede gode erfaringer med muldyr og lamaer som sparkende våben mod ulve og forskellige andre pågående rovdyr.

Ekstra Bladet har forsøgt - og forsøger fortsat - at komme i kontakt med landmand Henrik Sundgaard til en snak om det nye ulve-våben.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: