Her åbner Danmarks første ubemandede supermarked

Coop vil teste efterspørgslen efter døgnåbne supermarkeder med forsøgsbutik på Sjælland

Om få måneder vil du kunne besøge Dagli' Brugsen i Sengeløse 24 timer i døgnet. Foto: Coop.
Om få måneder vil du kunne besøge Dagli' Brugsen i Sengeløse 24 timer i døgnet. Foto: Coop.
Følg Samfund

Dagli' Brugsen i Sengeløse på Sjælland skal snart holde åbent, når medarbejderne er gået hjem.

Butikken bliver Coops første, hvor kunderne kan handle døgnet rundt, og skal afgøre, om dagligvaregiganten vil udbrede konceptet til andre butikker.

- Butikken i Sengeløse fungerer i dag som en almindelig butik, men vi prøver nu at installere udstyr, så kunderne kan komme forbi og handle, når personalet er gået hjem, siger Jesper Andersen, formatdirektør for Dagli'- og Lokal Brugsen.

Danske supermarkeder advarer: Ny betalingsapp kan koste dig dyrt

- Vi håber, at muligheden for at komme forbi vores butikker også klokken 22.30, hvis man for eksempel står og mangler to liter mælk, vil give en øget aktivitet i butikkerne, så vi kan holde dem i live.

Ikke en spareøvelse
Formatdirektøren understreger, at Coop med tiltaget ikke vil spare ansatte væk, men ønsker at give kunderne en bedre mulighed for at bruge butikkerne. Alt, man skal bruge, for at komme forbi efter lukketid, er et Coop-medlemskort og en app til sin telefon.

Netto-direktør i angreb på supermarkedsgigant: - Jeres varer er alt for dyre

- Det er ingen spareøvelse, det her. Butikken vil i den normale åbningstid fungere som nu, men vil altså også være åben efter lukketid. Man kommer ind ved at køre sit Coop-medlemskort igennem udenfor butikken, og så får man fat i en medarbejder fra en kontrolcentral, der byder dig velkommen og åbner dørene.

- Medarbejderen overvåger kundens færden i butikken, hvis vedkommende nu skulle falde om eller lignende, så der kan tilkaldes hjælp. Når du er færdig med at handle, så scanner du de varer, du køber, med din mobiltelefon via vores app, og så betaler du i et modul, der står i butikken, siger Jesper Andersen.

Vil lave stikprøver
Selvom en butik uden ansatte kan lyde som et slaraffenland for tyveknægte, bekymrer tyveri ikke Jesper Andersen synderligt.

Test afslører store mængder visne blade fra træer i oregano

- Vi vil med overvågningen have et godt overblik over, hvad der foregår i butikken, og samtidig vil vi have nogen, der kommer forbi en gang imellem og laver en stikprøvekontrol.

Hvorvidt du om få år vil kunne besøge din Dagli' Brugsen efter lukketid vil prøvebutikken i Sengeløse være med til at afgøre, men noget fast succeskriterie ligger endnu ikke fast.

Efter gylle-storm: Coop beklager øko-forside

- Det, vi skal teste, er, om folk synes, det giver mening at kunne komme efter lukketid, og om de rent faktisk bruger den mulighed. Men noget fast mål for succes, har vi ikke sat endnu, nu arbejder vi bare på at få gjort butikken klar, siger formatdirektøren.

Coop forventer at have butikken klar senest første kvartal 2018.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.