Her afslører Trump sin 'mur': Det ligner et hegn

Præsidentens pressechef kom i problemer, da han præsenterede Trumps planer om mur til Mexico

- Er det et hegn eller en mur?

For de fremmødte pressefolk lignede det mere et hegn end en mur, da Donald Trumps pressechef Sean Spicer fremlagde planerne om en mur ved grænsen til Mexico.

- Det her er det, som eksisterer i landet i øjeblikket. Det er steder, hvor en bil kan lave en lille ting og køre over. Vi har steder, hvor man kan grave sig under, siger Sean Spicer, da han præsenterede billeder af de nuværende sikkerhedsforanstaltninger ved grænsen.

Samtidig pointerer han, at det koster lidt under 1000 dollars, hver gang det nuværende hegn skal repareres for skader.

Spicer præsenterede også, hvad der nu skal opstilles ved grænsen. Men Trump og Spicers idé om en mur stemte tilsyneladende ikke overens med den fremmødte presses opfattelse.

Trump mødt af demonstranter i New York

Tough guy-fencing
I slutningen af september vedtog Kongressen, at der skal afsættes næsten 350 millioner dollars til opførelse og forbedring af 'border fencing' (grænsehegn, red.) langs landets sydvestlige grænse.

Og netop den formulering kombineret med billederne af den planlagte mur fik flere af de fremmødte journalister til at stille spørgsmålstegn ved 'muren'.

- Det er ikke den mur, præsidenten lovede, afbryder en journalist, mens en anden går hårdere til Spicer.

- Så i bund og grund siger I til præsidentens tilhængere, at de skal være tilfredse med det nuværende 'tough-guy'-hegn, indtil han er klar til at bygge en mur?

- Nej. Det jeg siger er, at præsidenten sagde, at han ville bygge en mur, og han gør det. Han bruger den bedste teknologi, og det Department of Homeland Security under John Kelly siger er den bedste måde at holde folk ude på og stoppe narkotika, karteller, menneskesmugling og ulovlig immigration, svarer Spicer tilbage.

(Foto: whitehouse.gov)
(Foto: whitehouse.gov)

Trump vinder første sejr i kampen mod Obamacare

'Bollard wall'
På pressemødet understregede Sean Spicer flere gange, at der var tale om en 'mur', også selvom der er tale om wires og pæle og ikke beton. Blandt andet brugte han ordet 'bollard wall' om den planlagte foranstaltning.

- Det der hedder en 'leeve wall'. Der er forskellige typer af mure, som kan blive bygget med den nye lov, som netop er blevet vedtaget, forklarede Spicer under lidt mundhuggeri med den fremmødte presse.

Chefen for Det Hvide Hus' budget Mick Mulvaney er også med til at skabe forvirring omkring Trumps fremtidsplaner for en eventuel 'ægte' mur. Til billeder af den 'mur' Sean Spicer præsenterede på pressemødet, siger han:

- Det her er muren, som DHS sagde, de ville have. Det er den, jeg så i det ovale kontor med præsidenten. Vi har talt om mursten. Vi har talt om cement mure. Det her er den DHS vil have. Hvorfor? Fordi den faktisk virker bedre.