Her bliver der op til 22 grader i dag

Og i næste uge kan der komme hagl

I den sydøstligste del af landet sniger temperaturen sig op på 22 grader. Måske frister det det vandhundene lidt? Arkivfoto: Lars Just
I den sydøstligste del af landet sniger temperaturen sig op på 22 grader. Måske frister det det vandhundene lidt? Arkivfoto: Lars Just

Danmark bliver søndag i den grad delt op i et A og et B hold rent vejrmæssigt.

For i den ene ende af landet kommer der blæst og småregn. Og i den anden ende kan temperaturen nå helt op på 22 graders varme.

- Det bliver rigtig sommerligt med masser af solskin og ikke meget vind i begyndelsen af søndagen, lover Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Lolland og Falster bliver formentligt det mest behagelige sted at opholde sig søndag, hvis man holder af sol og varme.

- Her når temperaturen op på omkring de 22 grader, lover Steen Rasmussen.

Ifølge meteorologen kommer der en koldfront ind over Danmark, som i løbet af søndagen breder sig til hele Danmark. I den nordvestlige del af Jylland, må borgerne nøjes med 7-10 grader, og det kan også småregne lidt.

Hagl på vej
- Som vi kommer længere ind i landet, stiger temperaturen til 15-18 grader, og så har vi som sagt de godt 22 grader i de sydøstlige dele af landet. På Vestkysten blæser det op i løbet af dagen, så vi kan forvente kuling. Blæsevejret breder sig også til resten af landet søndag aften og natten til mandag.

Steen Larsen betegner søndagen som 'alt i alt  pæn'.

Men så er det også slut med det dejlige vejr i denne omgang.

Det kolde vejr breder sig, og i de kommende dage får vi ned til 7-10 graders varme. Der kommer en blanding af både sol og byger.

- Der kan sågar falde hagl, lyder det fra DMI-meteorologen.