Her bliver det op til 12 grader i dag

Foråret kysser på os i dag og efterlader os nogle steder med temperaturer op mod 12 grader

Det ville være oplagt at komme udenfor og nyde solen de første tre dage i denne uge (Foto: Tariq Mikkel Khan/Arkiv)
Det ville være oplagt at komme udenfor og nyde solen de første tre dage i denne uge (Foto: Tariq Mikkel Khan/Arkiv)

Mandag kan være en hård dag at stå op til, men i dag kan vi trøste os med, at ugen langt fra er den værste uge at tage hul på rent vejrmæssigt. Det fortæller den vagthavende meteorolog Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

- Efter en kølig weekend bliver det lunere i dag, hvor solen får lov til at få plads på himlen. I morgentimerne vil der godt nok være nogle skyer i dele af Jylland og den østlige del af Sjælland, men de forsvinder, og solen får mere og mere magt, siger Frank Nielsen.

- Hvad betyder det for temperaturerne i dag?

- De sniger sig op mellem syv og 12 grader. Jeg har lavet et så stort interval i graderne, fordi vinden kommer lidt friskt fra Østersøen, og derfor kan der godt være en del koldere ved kysterne der, end i resten af landet, hvor de 12 grader er aktuelle, siger den vagthavende meteorolog.

- Det lyder godt nok dejligt. Bliver tirsdag lige så pæn?

- Faktisk bliver det kun bedre og bedre tirsdag og onsdag. Jeg vil sige, at der bliver mindst en grad varmere for hver dag, og vinden aftager, så det føles endnu varmere. Det er jo vinden, der får det til at føles koldt i dag, mandag, siger Frank Nielsen fra DMI.

Vent med altankasserne
De flotte dage gør det næsten umuligt ikke at få lidt forårskuller, men den vagthavende meteorolog fra DMI foreslår, at vi venter lidt med at plante haven og altankasserne til med blomster.

- Jeg har selv kun købt frostsikre planter indtil videre. For selvom onsdag måske endda sniger sig op på 15 grader og ingen vind, så vender det altså sidst på ugen, siger Frank Nielsen.

- Åh nej, nu skal det ikke til at blive vinter igen, skal det?

- Jeg er bange for, at prognoserne lige nu siger, at vinden vender til at komme fra nordlige egne, og det kan betyde slud og sne og frost, selv om jeg ikke har lyst til at tænke tanken, siger den vagthavende meteorolog.

Du kan læse mere om vejret hos Vejret.dk

Her er en 'Hot or not'-liste om foråret

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere