Her bliver Trump-supporter slået i ansigtet under interview

Den kontroversielle højrefløjsaktivist Richard Spencer blev slået i hovedet under et interview til amerikansk tv

Præsidenten for det nationalistiske National Policy Institute i USA var ved at blive interviewet af tv-stationen ABC Washington, da han pludselig blev overfaldet. En mørkklædt mand hopper ind fra venstre side og sender en knytnæve i ansigtet på ham.

Det hele skete til en anti-Trump demonstration på indsættelsesdagen. Her råbte folkemasserne af Richard Spencer, som de kaldte en nynazist.

- Nynazister elsker mig ikke, de hader mig faktisk, sagde Spencer i interviewet.

Det lykkedes overfaldsmanden at stikke af fra stedet.

Her får Richard Spencer én på lampen. (Video: AP)
Her får Richard Spencer én på lampen. (Video: AP)
 

Heil Trump
National Policy Institute er en amerikansk tænketank, som for alvor kom i medierne søgelys, da de til en konference i november råbte: Heil Trump!

Her blev præsidenten ligeledes filmet, mens han tilsluttede sig råbene.

- Heil Trump! Heil folket! Heil sejr! råbte Richard Spencer, mens flere sendte en nazi-hilsnen med deres højre arm.

Tumult i gaderne
Gennem hele fredagen var der tumult og sammenstød mellem anti-Trump demonstranter og politiet. Her viste flere demonstranter deres utilfredshed med, at Donald Trump nu er amerikanernes nye præsident.

Det var ligeledes sortklædte demonstranter, som forstyrrede freden i Washingtons gader. Her smadrede de butiksruder, mens politiet svarede igen med tåregas og røg.

Flere af demonstranterne tilhører blandt andet en gruppe, der kalder sig Disrupt J20. De ønsker med deres aktion at vise deres vrede over Trumps kommentarer om kvinder, illegale indvandrere og muslimer.

- Vi er mange mennesker med forskellig baggrund, som er imod amerikansk imperialisme, og vi føler, at Trump vil videreføre denne arv, siger Ali McCracken, der er en af organisatorerne.

693 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere