Her bryder solen frem

Temperaturen kan nå op på 14 grader i løbet af søndagen, lyder meldingen fra DMI

Store dele af landet får glæde af solen sønda. Også helt ind i næste uge får særligt københavnerne svarmestrålerne at mærke, lyder det fra DMI. Her er det ikke alle, der bekymrer sig lige meget over de aktuelle forsamlingsrestriktioner, viste vores tur i parken forrige uge. Video: Rasmus Flindt Pedersen. Redigering: Martin Ekelund

Der er lagt op til en solrig søndag for langt de fleste.

Over store dele af Danmark vil solen nemlig bryde frem allerede i løbet af formiddagen.

Man kan forvente lune temperaturer op til 14 grader, lyder det fra DMI.

Det er især Østjylland, Nordjylland og Nordsjælland, der vil se meget til solen gennem søndagen. Men hele landet kan forvente perioder med sol, fortæller vagthavende ved DMI Lars Henriksen.

- Skyerne forsvinder ingen længe, og så er der lagt op til store perioder med sol og tørt vejr. Det bliver mest i Nordjylland og Nordsjælland, så hvis man keder sig, kan man køre en tur nordpå.

Han oplyser videre, at man kan se frem til temperaturer på mellem 9 og 14 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest.

Fortsætter i næste uge
Det gode vejr fortsætter langt ind i næste uge, hvor der både bliver skruet op for soltimer og temperaturen. Det fortalte vagthavende ved DMI lørdag til Ekstra Bladet.

- Det bliver mere tørt igen i næste uge. Det mærker vi allerede i morgen, hvorefter det bliver knastørt fra på tirsdag af. Herfra skal man hverken have paraply eller regntøj på. Man kan bare gå ud og nyde vejret, lød det fra Bolette Brødsgaard.

Sol så langt øjet rækker