Her danser weekendsolen

Sol og blandet vejr præger weekenden og næste uge

Når solen kommer i weekenden, giver det måske anledning til en dukkert ved havet eller ved en badesø. Og måske bliver det ligeså dejligt, som det var for disse mennesker på årets Roskilde Festival, der i den grad nød solens stråler (foto/redigering: Lasse Brøndal)

Det varmepust, der er på vej ind over landet, bliver ikke helt så varmt, som DMI i første omgang regnede med. Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Frank Nielsen.

- Vi får østenvind, og så starter vi ud med noget sol, men som fredagen skrider frem, så kommer der nogle flere skyer. Og en overgang fra midt på formiddagen til midt på eftermiddagen kan der komme noget småregn.

Lokalt kan der komme lidt torden med stedvis regn og byger fra om formiddag hen til om eftermiddagen.

Temperaturerne bliver ganske pæne med 18-23 grader og op til 25 grader i det sønderjyske.

Torden
Hen mod aftentimerne og natten til lørdag kommer der mere regn, og der kan være noget torden i.

- Det er lidt svært at sige, hvor det rammer. Det svinger meget i prognoserne. Så det er en lille kort varmelomme, der kommer op til os i morgen, siger Frank Nielsen.

Om lørdagen ser det ud til, at det kan være skyet med lidt regn østpå i landet om formiddagen, men ellers klarer det op, og bliver en dag med nogen eller en del sol.

- Vi kommer op på 18-23 grader, og det er varmest i de sydlige egne og køligst oppe i Nordjylland. Og så bliver det igen lidt mere blæsende fra vest.

Ustadigt
Søndagen byder på ganske megen vind og 17-22 grader og en jævn til hård vind fra sydvest og vest og stort set tørvejr. Vinden aftager hen mod aften.

I næste uge får danskerne en ustadig vejrtype med skyer og sol og byger og temperaturerne vil ligge på 18- 23 grader.

- Det er ikke en kold luftmasse, det driver hele tiden ind med forskellige vejrsystemer ude fra Atlanterhavet. Men ustadigt, siger Frank Nielsen.

30 kommentarer
Vis kommentarer