Annonce:
Annonce:

Her er årets dyreste sommerhuse

Danmarks dyreste sommerhus er købt af Lego-arvingen Sofie Kirk Kristiansen. 15 millioner måtte hun af med - se hele listen her

Dette sommerhus på Sortebakken i Tisvildeleje er årets dyreste sommerhus. Foto: Philip Davali
Dette sommerhus på Sortebakken i Tisvildeleje er årets dyreste sommerhus. Foto: Philip Davali
Annonce:
Følg Samfund

Midt i vinter-kulden er der langt til grillmad på terrassen og kolde øl på stranden, men til sommer kan en række nye sommerhus-ejere se frem til at nyde deres nye domicil.

En oversigt foretaget af boligsiden.dk over de dyreste sommerhuse solgt i 2015 viser, at der har været godt gang i salget.

Men det har ikke været helt billigt for alle.

Et sommerhus på Sortebakken i Tisvildeleje - også kaldet 'det nye Skagen' - er topscoreren på listen over 'Danmarks dyreste sommerhus'. Sølvmedaljen går til et sommerhus på Knolden i Græsted, skarpt forfulgt af et sommerhus i Hornbæk.

Det 228 kvadratmeter store 'vinder-sommerhus' er solgt for svimlende 15 millioner kroner og ligger et par hundrede meter fra stranden i Tisvildeleje.

Annonce:

Ifølge Boliga var sommerhuset ikke udbudt offentligt til salg, så det er sparsomt med oplysninger om ejendommen, men af BBR-registreret fremgår det, at huset er fordelt på 10 værelser.

Lego-arving
Tidligere har Boliga.dk beskrevet, hvordan det er ikke hvem som helst, der har kastet penge efter netop det sommerhus.

Det er nemlig den 38-årige Lego-arving Sofie Kirk Kristiansen, der nu kan nyde et koldt glas rosevin i sit nye sommerhjem.

Foto: Alex Tran/All Over Press
Foto: Alex Tran/All Over Press

I 2011 købte landets næstrigeste kvinde sammen med sin daværende mand, Christopher Kiær, et hus ved Rungsted Kyst for 24,5 millioner kroner. Sidste år blev parret dog skilt efter ni års ægteskab.

Den lave rente
Boligesiden.dk's oversigt viser også, at der er solgt 6600 sommerhuse indtil videre i 2015. Det er det højeste antal i fem år, og det har ifølge kommunikationsdirektør Birgit Daetz især en årsag.

Annonce:

- Det hele startede i foråret, hvor den lave rente satte skub i handelsaktivitet på huse i hele landet. Det gjaldt også for sommerhuse. Timingen har også været god, og når folk sælger deres sommerhuse, så starter det en cirkel, hvor mange også skal købe et nyt, siger Birgit Daetz til Ekstra Bladet.

Samtidig fortæller kommunikationsdirektør Birgit Daetz, at man lige nu kan købe de billigste 72 sommerhuse for næsten samme pris. De koster nemlig i alt 14.864.00 kr.  

To kommuner dominerer
Ifølge boligsiden er det kun to kommuner, der er repræsenteret på top 10. Gribskov og Helsingør.

- Når Gribskov og Helsingør kommuner ikke alene tager alle placeringer i top 10, men også i top 15, skyldes det både, at den gennemsnitlige salgspris er høj, men også at der er flere liebhaverboliger, der prismæssigt er i en helt anden liga end gennemsnittet", siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk i en pressemeddelse.

Annonce:

Gribskov er landets dyreste sommerhus-kommune, hvor salgspriserne i november lå på 17.800 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning kostede en kvadratmeter 6.800 kroner i Lolland Kommune, som var Danmarks billigste sommerhuskommune i november.

Alene i år er der handlet 18 procent flere sommerhuse end i 2014.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: