Her er afløseren for Inspiration

Godt halvdelen af butikskæden Inspiration er blevet solgt til Imerco. Nu bliver sløret løftet for navnet på afløseren for de resterende butikker

Inspiration-butikkerne er snart væk. I stedet åbner en ny kæde i Danmark. Arkivfoto: Johan Mikkelsen
Inspiration-butikkerne er snart væk. I stedet åbner en ny kæde i Danmark. Arkivfoto: Johan Mikkelsen

For knap en måned siden kom det frem, at Imerco har opkøbt en stor andel af konkurrenten Inspiration, mens de resterende Inspiration-butikker vil lukke for derefter at åbne under et nyt navn og koncept.

Det navn er nu blevet afsløret, skriver stiften.dk.

Det nye navn bliver Værsgo, og kæden åbner i første omgang 20 butikker 1. november som erstatning for eksisterende Inspiration-butikker.

Herefter er det planen, at mindst fire butikker skal åbne 1. december.

Det er milliardæren Niels Thorborg, der står bag Inspiration, og således også ham, der er manden bag den nye kæde. Det er dog Søren Ibsen, der er administrerende direktør for den nye kæde.

I EKSTRA kan du læse, hvor meget de fem 'løver' selv er værd. Foto: DR Samfund Mød 'Løverne' fra TV: Så meget er de selv værd

- Vi søsætter en ny kæde med et lidt anderledes tilbud til forbrugerne. Vi tager udgangspunkt i det, vi kommer fra, altså Inspiration, men vil ændre sortimentet, så det bliver mere livsstilsorienteret og med et lokalt udgangspunkt i både varesortiment og indretning, siger Søren Ibsen til stiften.dk.

Oprindeligt havde Inspiration håbet på, at hele kæden kunne blive solgt til Imerco.

Det satte konkurrencemyndighederne imidlertid en bremser for, og de tillod derfor kun, at 25 butikker blev solgt, mens Niels Thorborgs 3C Retail, der stod bag Inspiration, blev forpligtet til at starte en ny kæde, der kunne konkurrere med Imerco.

Inspiration-kæden er snart fortid i Danmark. Arkivfoto: Johan Mikkelsen Samfund Stor butikskæde på vej væk

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ifølge Søren Ibsen ligger det ikke helt fast, hvor der skal åbne nye butikker foruden de 20 eksisterende Inspiration-butikker.

- Det mangler lige nogle enkelte aftale-deltaljer, men det bliver klaret, så vi kan få julehandelen med. Odense er helt sikkert hjemsted for en af de nye butikker, og derudover har vi 'sorte huller' i Nordjylland, det sydjyske trekantområde og Vestsjælland, siger Søren Ibsen til fyens.dk.