Annonce:
Annonce:

Her er den mest kriminelle pengeseddel

Pengesedlen, som gør livet lettere for kriminelle, kan være på vej ud

Europas dyreste seddel er også den mest kriminelle. Foto: COLOURBOX
Europas dyreste seddel er også den mest kriminelle. Foto: COLOURBOX
Annonce:
Følg Samfund

Kriminelle kan godt lide penge. Men de elsker især en bestemt pengeseddel - nemlig 500 euro-sedlen, som er storebror i valutaens verden. Den Europæiske Centralbank har dog lugtet lunten, og nu kan den dyrebare, lilla seddel være på vej ud.

 

Populær seddel med høj værdi
Den berygtede pengeseddel har nemlig visse fordele for kriminelle, der skal fragte eller opbevare store kontantbeløb. Fordelen er, at høje beløb ikke fylder meget, når de er forklædt som 500 euro-seddel.   

- De fylder ingenting, siger Steffen Thaaning Steffensen, politikommissær ved Københavns Politi, til Politiken.

Han fortæller blandt andet til avisen, hvordan han har set tasker fyldt med blandede pengesedler blive ombyttet til 500 euro-sedler hos vekselbereauer. Desuden understreger han, hvor nem sedlen er at smugle ud af landet, når den ikke fylder mere.

Annonce:

500 euro-sedlen er især attraktiv for terrorister, den italienske mafia og andre kriminelle netværk. Steffen Thaaning Steffensen har sammen med Task Force Pusherstreet overvåget de maskerede mænd bag camouflagen på Pusherstreet. I den forbindelse har de oplevet, hvordan pusherne mødes med en vekselerer, som ombytter tasker fyldt med blandede pengesedler til 500 euro-sedler. 

Europas dyreste seddel skal ud
Den Europæiske Centralbank overvejer nu at droppe sedlen, der i så høj grad er forbundet med kriminalitet. Netop 500 euro-sedlen udgør en tredjedel af de 1.000 milliarder euro, der er i omløb i verden.

- Der er en vedholdende og stadig større overbevisning om, at sedler med høj værdi bliver brugt til kriminelle formål. Det er i denne kontekst, at vi overvejer at handle, siger ECB-formand, Mario Draghi, til Politiken.

Den Europæiske Centralbank har netop vedtaget en hensigtserklæring om at droppe deres dyreste seddel. Det blev besluttet med et stort flertal i styrelsesrådet.

'Bin Ladens'
500 euro svarer cirka til 3700 kr., og på grund af sedlens høje værdi, hjælper den med at gøre transport af store pengebeløb lettere.

Annonce:

Og det er især ved transport, at 500 euro-sedlen er handy. Berlingske skriver, at 500 euro-sedlen har samme rute gennem Europa som narkoen har. Men pengene går i modsat retning. Det er altså en berejst seddel, som mange gange ender i Marokko eller Spanien.

- For mange af pengenes vedkommende, så ender de nede i Sydspanien. Der sidder nogle narkogangstere, som pumper hash op, og ellers ender pengene i Marokko, og så bliver de omvekslet, siger Steffen Thaaning Steffensen til Berlingske.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: