Her er der risiko for glatte veje

Fredag morgen giver sne og temperaturer omkring frysepunktet risiko for glatte veje i det meste af landet, oplyser DMI

Der er risiko for glatte veje i hele landet. Foto: Martin Lehmann/POLFOTO
Der er risiko for glatte veje i hele landet. Foto: Martin Lehmann/POLFOTO

Du skal være ekstra opmærksom, når du triller ud på vejene fredag. Med temperaturer lige omkring frysepunktet i hele landet er der risiko for glatte veje. Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Steen Rasmussen, til Ekstra Bladet.

- Det er især i den sydlige del af landet, man skal passe på. Her er det så småt begyndt at klare op, men der er også noget tåge. Ellers ser det ud som, at lufttemperaturen ligger på en til to grader de fleste steder i landet, så vi bevæger os lige omkring frysepunktet, siger meteorologen.

Hvis det klarer op, eller hvis der åbner sig et hul i skyerne, så kan varmen forsvinde opad, og det kan betyde et dyk i temperaturen, som kan give glat føre. Der er også faldet en smule sne i Sønderjylland og flere andre steder i landet.

- Der ligger lidt småtterier rundt omkring. Det er ikke det store. Der kan komme lidt i morgen og formiddagstimerne i den nordlige del af landet, men det er meget lidt, siger Steen Rasmussen.

Sådan skal du som cyklist forberede dig på det glatte føre


DMI varsler om glatte veje fredag morgen. ( Foto: Lars Krabbe)
DMI varsler om glatte veje fredag morgen. ( Foto: Lars Krabbe)


I løbet af formiddagen stiger temperaturen til mellem to og fem grader og faren for glatte veje skulle ophøre. Samtidig regner DMI også med, at solen vil kigge frem de fleste steder i landet. Nordjyderne skal dog krydse ekstra meget fingre for at få den at se.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere