Her er der risiko for skybrud til sankthans

Dæk bålet til: Vi kan være heldige, at regnen er stilnet af, når heksene skal futtes af

Bliver dit Sankt Hans-bål ramt af regnen? Se mere her

- Lokalt kan vi ikke helt udelukke skybrud, men umiddelbart vil der være mest torden og regn i eftermiddagstimerne i morgen, og med lidt held er det drevet over til om aftenen. Så det kan godt være, man lægge noget over, indtil bålet skal tændes.

Sådan siger Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog hos DMI, om sankthans-vejret.

Han har svært ved at nøjagtigt at udpege risikozonerne:

- Det kan forekomme alle steder, men hvis jeg skal være meget hårfin, så ser det nordligste Jylland, Lolland-Falster og Bornholm ikke ud til at være i farezonen.

Resten af landet vil derimod få kraftige regn- og tordenbyger, som kan vise sig som skybrud.

Til gengæld bliver det brandvarmt med temperaturer mellem 22 og 27 grader og svag til let vind fra skiftende retninger. Er du en af dem, der holder fri fredag, kan du blive længe oppe og fejre midsommeren uden at fryse.

- Der, hvor det ikke regner, vil det være over 20 grader i morgen aften. Der kommer heller ikke specielt meget vind, og det bliver en ganske lun aften.

I dag bliver det dejligt
DMI og TV2 var søndag stærkt uenige om vejret i slutningen af ugen, men DMI overgav sig mandag morgen og medgav, at det ville blive rigtig hedt fredag og lørdag. Lørdag er heden dog efter alt at dømme feset af.

Foto: Thomas Sjørup Samfund TV 2 og DMI i vejrkrig: Nu lægger den ene sig fladt ned

- Der er spændende, for der er hele tiden nye bud på det, men det er selvfølgelig frustrerende, når man ikke kan gå ud med klare budskaber, siger DMI's vejrmand, der uddyber, at kølig luft over Nordsøen på 15 grader og 30 graders varme over kontinentet udgør en vejrmæssig usikker cocktail for Danmark, som ligger på kanten mellem vejrsystemerne.

- Når vi ligger på grænsen, kan der nemt dannes regn- og tordenbyger henover Danmark.

I dag ser det dog ud til at ende med en rigtig sommerdag.

- Vi lægger ud med skyer mange steder og regn især i Jylland og på Fyn, men det er et formiddagsfænomen. Ud på eftermiddagen klarer det langt de fleste steder op med solskin og kun lokale byger.

30 grader fredag
Varmest bliver det på Bornholm med 25 grader, mens Nordvestjylland vil ligge på 18 grader og Fyn midt imellem på 20-21 grader. Vinden er der ikke meget af i dag - den kommer fra en sydlig, sydvestlig retning.

Fredag kulminerer det hele med op mod 30 graders varme.

- Varmest bliver det i den østlige del af landet, men også fredag ligger der tordenbyger og lurer. På fredag mest i Jylland, mens de østlige dele af landet har størst chance for tørt vejr.

I weekenden bliver der igen skruet ned for varmen, hvor det i gennemsnit bliver omkring 20 grader. I begyndelsen af næste uge ser det foreløbig ud til at være køligt.

19 kommentarer
Vis kommentarer