Her er der størst chance for sol i påsken

I den nordlige del af Danmark kommer der mest sol i påskedagene

Ifølge DMI bliver der pænt vejr i påsken. (Foto: POLFOTO)
Ifølge DMI bliver der pænt vejr i påsken. (Foto: POLFOTO)

Påsken kan falde både tidligt og sent, og derfor har vi både haft snestorm og 20 graders varme i påskedagene. I år bliver der lidt under 10 graders varme med både byger og blæst, men påskesolen titter også frem.

- Generelt kommer der nogle meget pæne dage, når vi kommer hen til påskedagene, siger vagtchef hos DMI Klaus Larsen og fortsætter:

- Hvis jeg skal udpege et sted, hvor der kommer lidt mere sol end andre steder, så er det i den nordlige del af landet. Det er netop, fordi at nogle af lavtrykkene i påsken kører syd om Danmark, og så klarer det lidt hurtigere op i den nordlige del af landet.

Klaus Larsen fortæller, at der i den sydlige del af landet er størst risiko for skyer, og at jo længere nord man kommer på, desto pænere bliver vejret.

Lørdag og mandag bliver bedst
Og ifølge DMI kan vi se frem til både påskelørdag og 2. påskedag.

- Umiddelbart ligner det, at lørdag og mandag bliver pænest. Det er der, der bliver flottest vejr med mest sol.

I påskeugen kommer temperaturen til at ligge mellem 5 og 8 grader om dagen. Nogle af nætterne kan temperaturen komme ned omkring frysepunktet.

Dansk politik TV: Sådan bliver du forårs-fræk som Nikita

Påsken kan falde lige fra den 22. marts til den 25. april, derfor er vejret meget forskelligt fra år til år. Der udover er april klimamæssigt den måned, hvor alt vejr er muligt.

Påsken 2011 faldt fra 21. til 25. april, og her var der varmt, tørt og solrigt, og temperaturen nåede op omkring 20 grader i alle landsdele. Men ser man tilbage på påsken i 2001, som faldt mellem 12. og 16. april var der sne. Påsken var kølig med nattefrost, sol og nedbør - og altså også sne.

Her kan du se en 'Hot or not'-liste om forårsvejret

6 kommentarer
Vis kommentarer