Her er historien bag Danmarks-satiren

Det var en dansk studerende der allerede for syv måneder siden opfandt viralt hit

Et opslag på billeddelingstjenesten Imgur er de seneste par dage blevet set over 650.000 gange og blev i dag omtalt på danske medier som BT, Metroxpress, TV2 og Ekstra Bladet.

Opslaget under overskriften, 'Just danish problems', ironiserer over de problemer man slås med i et velfærdssamfund som vores. I virkeligheden er posteringen dog syv måneder gammel og blev i første omgang lagt på Imgur af en dansker:

- Brugeren AnakinSkyToad, der lagde billederne op forleden, har tyvstjålet mit materiale. Han har taget det hele - selv overskriften, forklarer 24-årige Thomas Lund, der til daglig læser datalogi og i sin tid brugte det opfindsomme opslag, som et indspark i en debat på Imgur:

- Lige på det tidspunkt var der en større diskussion om velfærdssamfundet. På Imgur diskuterede man om det er smart, at betale så meget i skat og så til gengæld få en masse ydelser som borger. Jeg lavede derfor opslaget for på en ironisk måde, at udtrykke, hvor godt man egentlig har det, hvis man bor i et samfund med en høj skatteprocent. I virkeligheden er billederne mest et udtryk for, hvor glad jeg er for at vores samfund fungerer på den måde, forklarer Thomas Lund, der også havde succes med sit oprindelige opslag, der kom på forsiden af Imgur:

Således præsenteres danske problemer på billeddelingstjenesten Imgur. Samfund Danmark til grin på socialt medie

- Opslaget skabte en temmelig stor diskussion. Mange kunne ikke forstå, at tingene hang sådan sammen. Brugerbasen på Imgur består mest af unge mennesker og dem fra USA står ofte med en stor studiegæld. De er tvunget til at skulle have et arbejde for at forsørge sig selv, mens de studerer. De problemer vi unge har herhjemme er helt utrolig små og ligegyldige, når man sammenligner med deres, konstaterer den danske datalogistuderende.

Se hans oprindelige syv måneder gamle opslag - KLIK HER.

Se kopi-opslaget - KLIK HER.

24-årige Thomas Lund stod bag opslaget der nu er blevet et viralt hit. (Foto: Privat).
24-årige Thomas Lund stod bag opslaget der nu er blevet et viralt hit. (Foto: Privat).
 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer