Her er hver tredje borger ramt af stress og depression

De månedlange demonstrationer med uro og vold i gaderne har sendt den mentale sundhed i Hong Kong i bund, viser undersøgelse

FOTO: Isaac LAWRENCE / AFP)
FOTO: Isaac LAWRENCE / AFP)

To personer er blevet dræbt i en regulær kugleregn. Der blev sat ild til en mand og en anden person omkom, da han blev ramt af en mursten. 16.000 tåregas-granater er indtil nu blevet affyret under konflikten, og omkring 7.000 demonstranter har været arresteret.

De stadigt voldsommere uroligheder gennem det seneste halv år i Hong Kong  begynder nu at sætte sit uhyggelige præg på befolkningen.

Nye undersøgelser viser, at godt en tredjedel af byens befolkning nu lider af post-traumatisk stress, som udløser angst, søvnløshed, irritation og mareridt. Sygdommen er også kendt blandt soldater, som har været udsat for voldsomme hændelser i krigszoner.

Eksperter på universitet i Hong Kong har i årene 2009 til 2019 fulgt en gruppe på 18.000 personer. Nu er resultatet af undersøgelsen blevet offentliggjort  i det anerkendte medicinske tidsskrift The Lancet.

Foto: Anthony Wallace/AFP
Foto: Anthony Wallace/AFP
 

Godt to millioner personer i Hong Kong er ramt af enten stress eller depression. Der bor i alt syv og en halv million i den pulserende storby. 6.3 millioner er voksne personer.

Foto: Gonzales Photo/ Ritzau Scanpix
Foto: Gonzales Photo/ Ritzau Scanpix
 

Eksperterne er ifølge CNN ikke i tvivl om, at det er de langvarige og voldsomme uroligheder med daglige kampe i gaderne, som har sendt byens borgere ud i den voldsomme stresstilstand.

- Hong Kong har slet ikke kapacitet til at klare omfanget af denne mentale byrde, siger professor Gabriel Leung fra universitet i en udtalelse.

Faktisk kan endnu flere end de nævnte to millioner være påvirket af PTSD. Undersøgelsen har nemlig ikke medtaget unge under 18 år. Denne gruppe udgør faktisk en stor del af demonstranterne.

Foto: Adnan Abidi/Reuters
Foto: Adnan Abidi/Reuters
 

De tusindvis af demonstranter, som i de seneste måneder har deltaget i daglige gadeslagsmål med politiet, kræver mere demokrati, større rettigheder og mere politisk troværdighed.

 

 

17 kommentarer
Vis kommentarer