Her er jorden dækket af hvidt drys

Selv om vi er sidst i april, kan vi stadig forvente minusgrader de kommende nætter

Sneen drysser ned lørdag formiddag i denne gård i København

Har du billeder eller videoer fra morgenens vinter-vejr? Send dem gerne til Ekstra Bladet i en sms/mms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Bor man i de nordlige dele af Jylland, er man muligvis vågnet op til, at haven eller taget er dækket af et hvidt drys tøsne eller hagl. Især lige syd for Limfjorden er byger med slud faldet let henover land lørdag morgen og formiddag.

Casper Steinfath var en af dem, der vågnede på til en helt anden årstid i morges:

- Jeg skulle egentlig have været ude og surfe senere i dag, men da jeg så vågnede og kiggede ud, tænkte jeg bare: 'Wow, hvad sker der her?', for der var jo helt hvidt, siger han til Ekstra Bladet.

Casper Steinfath bor i Klitmøller i Thisted.

- Min bil og surfbræt var helt dækket af sne. Men jeg har lige været nede ved vandet og kigge, og selv om det bliver koldt, skal jeg alligevel ud og surfe. Bølgerne ser lovende ud, siger Casper Steinfath, der har lagt nedenstående billede ud på sin Facebook-side:

Mere nedbør
Der er noget, der tyder på, at den hvide nedbør holder en mindre pause nogle timer.

- Der kommer en vind fra nord, som er kold, men den skal lige løbes lidt i gang. Men man kan forvente, at der fra sidst på eftermiddagen kommer flere skyer ind over land, og de vil udvikle byger, siger Trine Pedersen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

 

Nedbøren vil her i dagtimerne mest falde som regn eller hagl, men i nattetimerne kan de igen blive mere vinterlige i det. Bygerne rammer mest i de østlige og sydvestlige egne af landet.

Artiklen fortsætter under billedet:

De gule områder på radaren her markerer de steder, hvor der er faldet slud lørdag formiddag. Billedet er fra klokken 7.50. (Foto: DMI)
De gule områder på radaren her markerer de steder, hvor der er faldet slud lørdag formiddag. Billedet er fra klokken 7.50. (Foto: DMI)

Sne og slud over Rådhuspladsen i København.

Temperaturerne falder
Generelt er det koldt over hele Danmark, og man kan ikke forvente, at dagtemperaturerne kommer meget over ni eller ti grader her i weekenden.

- Til gengæld kan der komme nattefrost over Jylland, Fyn og Sjælland, siger Trine Pedersen fra DMI.

Det kan betyde, at der i løbet af natten igen kan komme byger ind over os med hvidt islæt.

Vinden kommer fra nord i en svag til frisk hastighed.

1 af 2 Billedet her er et arkivfoto og har altså ikke noget at gøre med dagens snevejr (Foto: Finn Frandsen)
2 af 2 Casper Steinfath har postet dette billede, som er taget i morges. Foto: Casper Steinfath
18 kommentarer
Vis kommentarer