Her er landets mest upopulære p-boss

- Det er ikke en popularitetskonkurrence, siger stenrige Per Moesgaard

Se konfrontationen med ledelsen i Fisketorvet her. Video: Anthon Unger/Redigering: Julie Nolsöe
Følg Samfund

Tusindvis af danske bilister får hvert år bøder af den stenrige Per Moesgaards parkerings-selskab Onepark, der er landets tredjestørste.

Onepark er også landets mest upopulære p-selskab, viser Ekstra Bladets sammenligning baseret på hundredvis af bilisters anmeldelser af de største selskaber på Trustpilot.

Samtidig er Per Moesgaard landets rigeste parkeringsboss. Alene i to af hans holdingselskaber står 200 mio. kroner. Derudover er han god for mindst 100 mio. kr.

Men selv om bilister indtrængende argumenter for, at hans medarbejdere dropper bøder, så fastholder Onepark: Betal eller det bliver endnu dyrere.

Joakim: Her er en grim bødefælde

Alene på Trustpilot raser 150 bilister over Onepark, som blandt meget andet ubehageligt beskyldes for at sylte klagesager og ligge på lur for at udskrive bøder på et tvivlsomt grundlag.

Konfrontation: Vi hjælper bilisterne 

Ekstra Bladet bad Vejle-rigmanden Per Moesgaard om et interview, så han foreslog at mødes på det femstjernede luksushotel d’Angleterre.

- Per Moesgaard, hvorfor er I så upopulære?

- Alle p-selskaber bliver beskyldt for at være at være unfair og ligge på lur bare for at uddele p-afgifter, men det er usandt. Vi hjælper bilisterne så godt, vi kan, og vi uddeler masser af p-skiver, selv om vi ikke har pligt til at oplyse om reglerne. Der er masser af fordomme om p-vagter, som ofte bliver mødt med aggression.

- Men hvorfor er I så ifølge bilisterne Danmarks mest upopulære parkeringsselskab?

- Vi bliver anmeldt dårligere på eksempelvis Trustpilot, fordi vi modsat andre ikke sletter anmeldelser. Tværtimod svarer vi alle, mens andre lader klagerne stå ubesvaret hen. Det er ikke en popularitetskonkurrence at udskrive p-afgifter, som er den eneste måde at regulere bilisternes adfærd på.

Artiklen fortsætter under billedet...

Per Moesgaard er landets rigeste parkeringsboss, og hans Onepark er også landets mest upopulære p-selskanb. Foto: Linda Johansen
Per Moesgaard er landets rigeste parkeringsboss, og hans Onepark er også landets mest upopulære p-selskanb. Foto: Linda Johansen
 

- Hvor mange afgifter uddeler i årligt?

- Det er en forretningshemmelighed, men der er tale om mange tusinde.

- Forsøger bilisterne at snyde, eller kan de ikke finde ud af reglerne?

- Det er svært at sige. Det skyldes måske ofte uopmærksomhed, eller at de tager chancen.

- Ønsker I at opkræve afgifter?

- Nej, vi ønsker at tjene penge på en anden måde, eksempelvis ved at kunderne betaler et månedligt fee (afgift, red.) for at få reguleret parkering. Jeg synes ikke, det er sjovt at udskrive kontrolgebyrer.

- Hvordan kan du på en troværdig måde hævde, at du ikke ønsker at udskrive p-afgifter, som jo giver dig en betydelig millionindtægt?

- Der er masser andre måder at tjene penge på: Månedlig betaling fra bilister eller ved at grundejere eller shoppingcentre betaler os penge for at regulere parkering.

- Er p-vagterne provisionslønnede?

- Nej.

- Bliver de fyret, hvis de opkræver for få afgifter?

- Nej.

- Folk klager folk så over, at I ikke svarer inden for rimelig tid. Og at I er svære at komme i kontakt med?

- Vi har en begrænset åbningstid på telefonen, hvilket skyldes, at det er sikrere for alle at kommunikere skriftligt. Vi svarer alle. Det overrasker mig, hvis vi ikke svarer hurtigt nok.

- Hvorfor misforstår så mange p-reglerne og får bøder?

- Der er mange forskellige p-selskaber og mange forskellige skilte, men man har alligevel en pligt til at læse dem.

- Jeres skilte beskyldes for at være ulæselige i mørke. En kommentar?

- Justitsministeriet har besluttet, at private p-selskabers skilte skal være sorte med hvid skrift. Det er et problem, for de er svære at læse i mørke, men vi er pålagt at skilte sådan.

- Hvor meget har du tjent på p-bøder?

- Intet. Jeg har haft ejendomme og været entreprenør. Jeg ejer et par it-virksomheder, leasingselskaber, p-huse og p-anlæg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+