Annonce:
Annonce:

Her er offentlig topleder på charmetur med bestikkelsesmistænkt it-gigant

Iklædt sponsortrøje var it-chef fra Finansiel Stabilitet i weekenden på cykelferie på Mallorca - inviteret af Atea, som er mistænkt i sag om bestikkelse af offentlige myndigheder

(Foto/redigering: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Samfund

Den nordiske it-gigant Atea A/S, der er blevet involveret i en historisk stor sag om bestikkelse efter en koordineret politiaktion og flere varetægtsfængslinger i sidste uge, var i den forgangne weekend på charmetur på Mallorca med en større gruppe topledere fra erhvervslivet, heriblandt it-chef i Finansiel Stabilitet, Michael Nilsson.

Det kan Ekstra Bladet afsløre, efter at have fulgt forsamlingen til et firestjernet luksushotel på Mallorca, hvor Atea havde arrangeret flere dages cykling for de 29 deltagere.

Sigtelse: It-firma bestak offentligt ansatte - Her fester de i Dubai

Flere nuværende og tidligere ansatte i Atea er sigtet for at have ydet bestikkelse til to offentligt ansatte i henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet, som ifølge sigtelserne fik adgang til en konto hos it-giganten med en million kroner, ligesom de sammen med tre ledende personer fra Atea var på en tur til Dubai til 80.000 kroner.

Annonce:

På weekendens cykelferie på Mallorca skulle også Ateas direktør Morten Felding, som er sigtet i den omfattende sag, have deltaget. Han måtte dog aflyse, efter Ateas rolle i sagen blev kendt.

Urent trav i bestikkelsessag

Morten Felding har i en tidligere pressemeddelelse oplyst, at han er sigtet for ikke at have grebet rettidigt ind over for rejsen til Dubai.

Efter Ekstra Bladet lørdag konfronterede flere Atea-ledere og it-chefen fra Finansiel Stabilitet, har Atea udsendt en pressemeddelelse, hvor de ser sig nødsaget til at fortælle om Mallorca-turen.

Fakta: Danmarks største sag om bestikkelse

13 personer blev sidste tirsdag anholdt i en koordineret politiaktion.

Seks af de 13 blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster og sigtet for at have spillet forskellige roller i en omfattende sag om bestikkelse af blandt andet offentlige myndigheder. Der er navneforbud i sagen.

Fire af de seks nu varetægtsfængslede mænd er tidligere ledende medarbejdere i it-virksomheden Atea.

En er it-ansat i Region Sjælland, mens den sidste er en topfigur i Rigspolitiet.

Blandt de øvrige sigtede i sagen, som ikke sidder fængslet, er Atea-direktør Morten Felding.

Ifølge sigtelsen havde Atea stillet en konto med en million kroner til rådighed for medarbejderen fra Region Sjælland og den sigtede fra Rigspolitiet.

I november 2014 brugte de to offentlige ansatte angiveligt 80.000 kroner fra kontoen på en luksusrejse til Dubai sammen med en af lederne fra Atea.

Rigspolitiet har iværksat en intern undersøgelse, der skal afklare, om der er foregået uregelmæssigheder i forbindelse med den sigtedes ansættelse i politiet.

I pressemeddelelsen oplyser, Atea-direktør Morten Felding, at deltagerne selv har betalt for arrangementet. Det fremgår samtidig, at Atea og selskabets partnere dækker nogle omkostninger, men ikke hvor meget.

Da Ekstra Bladet lørdag forsøgte at få en kommentar fra Michael Nilsson fra Finansiel Stabilitet, var han iklædt en sponsortrøje med Ateas logo og ønskede ikke at fortælle, hvorfor han var på tur med Atea. Også lederne fra Atea var nærmest stumme, da de blev stillet spørgsmål om charmeturen.

Annonce:

Vicedirektør i Finansiel Stabilitet Marianne Simonsen oplyser i dag til JP Finans, at statsselskabets it-chef selv har taget fri og betalt deltagergebyret.

- Han har fået afslag på, at vi ville finansiere ordningen, udtaler vicedirektøren til JP Finans.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra it-chef Michael Nilsson.

Ifølge professor i samfundsvidenskab og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve fra Roskilde Universitet er det ikke i strid med reglerne for offentligt ansatte, hvis it-chefen selv har betalt for arrangementet på den spanske ferieø:

- Hvis han selv har betalt for sin rejse og sit ophold, så kan man ikke klandre ham, fordi han ikke har modtaget nogen ydelser. Man har lov til at mødes på kryds og tværs af virksomheder, så længe folk selv betaler for det.

Statsadvokaten ind i historisk korruptionssag

Blandt de øvrige deltagere på cykelturen til Mallorca var it-chefer fra Maersk, Lundbeck, Carlsberg og Nordea.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: