Her er præsidentens mexicanske megafly

Mexicos præsident ankom onsdag sammen med sin kone til Danmark, og det var ikke et helt almindeligt fly, som de slæbte med til Kastrup Lufthavn

Her kan du få en rundtur i det mexicanske super-fly (Video: Jet Aviation)

Bienvenido.

Sådan lød det onsdag formiddag, da den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto ankom til Danmark sammen med sin kone. Men det var ikke et helt almindelig rutefly, der landede i Kastrup Lufthavn.

For bare to måneder siden har præsidenten fået et nyt fly til sine statsbesøg og andre rejse.

Pris?

1.5 milliarder danske kroner, ifølge den spanske avis El Pais.

Samfund Frederik og Marys fine præsidentbesøg afbrudt af bare bryster

Det nye super-fly er af typen Boeing 787-8 Dreamliner blevet opkaldt efter den mexicanske præst Jose Maria Morelos y Pavon, der var med til at starte den mexicanske uafhængigskamp i 1800-tallet. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Gob.mx
Foto: Gob.mx

Sådan så det ud fra den sydvestlige del af Sjælland, da de tre fly fløj mod Kastrup (Læserfoto) Politik Derfor blev passagerfly eskorteret af jagerfly over Sjælland

Den oprindelige kapacitet er 242, men den luksuriøse indretning betyder, at der kun er plads til 80 mennesker.

Derudover kan flyet rejse 20 timer i træk eller 14.500 kilometer uden stoppet, hvilket i praksis betyder, at det kan nå samtlige destinationer i verden uden stop.

Flyet har alverdens satellitkommunikation og internet installeret, ligesom motorerne er designet, så de reducerer brændstofforbruget samt støjforureningen.

Ballade i hjemlandet
Det store fly blev præsenteret i januar og skabte ifølge Mashable stor ballade i Mexico, da oppositionspolitikeren, López Obrador, langede ud efter præsidenten.

- Du kan ikke have en rig regering med en fattig befolkningen, rasede López Obrado og fortalte samtidig, at hvis han blev valgt i 2018, så ville han sælge flyet omgående.

Samfund Løkke ventes at drøfte menneskerettigheder med Mexico

Det fik præsidenten til at sende et tweet ud, hvor han forsvarede købet af flyet. Blandt andet fordi det gamle fly ikke kunne lande i alle lufthavne grundet støj.

Betalingen for det dyre fly bliver klaret over de næste 15 år.

Du kan se flere billeder fra den mexicanske præsidents rejse til Danmark her.

1 af 2 Foto: Gob.mx
2 af 2 Foto: Gob.mx
61 kommentarer
Vis kommentarer