Her er skolens studentervogns-tilbud til Isabella: Ellers tak!

Isabella Romanow har afvist Roskilde Handelsskoles ellers rundhåndede tilbud om at leje en handicapbus, så hun kunne køre bagefter sine klassekammerater i studenterkørslen lørdag

Sådan så det ud, da Isabella blev plantet ved siden af podiet og sine klassekammerater Foto: Privat
Sådan så det ud, da Isabella blev plantet ved siden af podiet og sine klassekammerater Foto: Privat

23-årige Isabella Romanow har fået nok.

Først 'glemte' ledelsen på Roskilde Handelsskole at få monteret en rampe, så handelsskolestudenten kunne komme på podiet for at få overrakt sit eksamensbevis sammen med sine klassekammerater.

Så sagde skolens direktør undskyld i Ekstra Bladet og tilbød samtidig Isabella Romanow hjælp til, at hun kunne være sikker på at kunne komme med sine klassekammerater på studenterkørsel lørdag.

Men efter at direktør for Roskilde Handelsskole Jørgen Sloth torsdag har været i dialog med Isabella Romanows mor, Solvej Auli, har Isabella valgt at sige nej tak til det ellers rundhåndede tilbud.

- Skolen tilbød at leje en handicapbus til mig, så jeg kunne være sikker på at komme med. Men det ville jo efter min opfattelse være det samme som at placere mig ved siden af podiet. Så jeg har valgt at sige nej tak. Jeg bliver hjemme, siger Isabella Romanow til Ekstra Bladet.

Kom ikke på podiet
Det var torsdag, at Isabella Romanows mor, Solvej Auli, lagde et billede på Facebook fra Isabella Romanows dimissionsfest. På billedet bliver Isabella Romanows mange klassekammerater hyldet med eksamensbeviser. De står på et podium, mens inviterede familiemedlemmer og medstuderende klapper.

Isabella Romanow har også fået studenterhue efter halvandet års studier. Men hun kunne ikke få plads på scenen. Skolen havde ikke sørget for en ordentlig rampe, og selv om Isabella Romanows mor tilbød at bruge familiens egen rampe, så blev tilbuddet afvist af det tilstedeværende personale.

Isabella måtte ikke komme op på podiet: - Det er mangel på empati

Isabella Romanow blev henvist til en plads uden for rampelyset. Hun sad mutters alene ved en blomsterdekoration og kunne så på afstand følge kammeraterne glædesudbrud.

Kammerater afviser kritik
På knap et døgn har tusindvis af mennesker givet udtryk for deres forargelse over behandlingen af Isabella. Det er især sket på Facebook i den tråd, som Isabellas mor har startet. Ud over at kritisere skolens ledelse får også Isabellas klassekammerater på puklen for ikke at have løftet Isabella op.

Kritikken tilbageviser flere elever i tråden.

- Et opråb fra Isabella's klasse. Vi synes bestemt ikke, at det er fair, at vI skal have skylden for, hvad der skete. Vi kan ikke stå til ansvar for, at hun ikke kom derop, og vi vil overhovedet ikke kunne ha' båret hende derop. Vi synes måske, det hele bliver kørt op til noget kæmpe stort.

- Isabella kunne også sagtens ha' siddet foran scenen. Og Isabellas hjælper (hendes mor) kunne også ha' hjulpet, da det er det, hun er der for. Vi håber selvfølgelig, at Isabella kommer med på lørdag, da vi har bestilt en vogn, som hun kan være en del af, og fordi vi gerne vil dele denne dag sammen med hende, skriver en klassekammerat i tråden.

Ekstra Bladet har været i dialog med den pågældende klassekammerat, som giver udtryk for, at hun og klassen ikke ønsker at udtale sig yderligere i sagen.

Isabella student efter sej kamp: Men hun måtte ikke komme op på podiet

- Vi vil bare gerne have ro til at fejre dagen i morgen (lørdag - red.), siger kvinden til Ekstra Bladet.

Direktør bekræfter handicapbus-tilbud
Roskilde Handelskoles direktør Jørgen Sloth fortæller til Ekstra Bladet, at det er rigtigt, at skolen har tilbudt at leje en invalidebus til Isabella som plaster på såret.

- Vi har som skole ikke indflydelse på leje af studentervogn. Det er noget, eleverne selv står for. Når vi tilbyder en handicapbus, så er det, fordi vi gerne ville være sikre på, at hun kunne komme med på turen. Vi kan jo ikke vide, om der er en lift på den bus, som eleverne har lejet, siger Jørgen Sloth til Ekstra Bladet.

Men kan du ikke se, at det kan opfattes på samme måde som at placere Isabella ved siden af podiet?

- Hvis ikke der er en lift på bussen, så er det den eneste måde, hvormed vi kan sikre, at hun kommer med på studenterkørslen, siger Jørgen Sloth.

Isabella Romanow har plads til at smile, selv om de sidste par dage ikke har været rare for hende. Hun skal giftes. Foto: Privat
Isabella Romanow har plads til at smile, selv om de sidste par dage ikke har været rare for hende. Hun skal giftes. Foto: Privat

Skal giftes om tre uger
Selv om Isabellas klasse giver udtryk for, at der er brugt ekstra penge på en vogn, som vil kunne have Isabella med, så har hun nu ikke lyst til at deltage.

- Ikke alle har en fest mere. Jeg synes, tonen i debatten har skabt skår i glæden. Så jeg har besluttet mig for at blive hjemme, siger Isabella Romanow til Ekstra Bladet.

Hun ser i stedet frem til, at hun skal giftes med sin kæreste gennem seks år, Casper Ove, 15. juli. Sammen har parret to børn på to og fire år.

- Jeg har haft nok at se til under mine studier. Nu vil jeg koncentrere mig om mit bryllup. Og på at søge en elevplads, siger Isabella Romanow.

- Og jeg håber selvfølgelig på, at jeg vil blive ansat på et kontor, hvor der er en rampe.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær