Her er ugerningen der giver 15 års straf til amerikansk studerende

Nordkorea har frigivet en overvågningsvideo, der angiveligt viser Otto Warmbier stjæle en plakat på et hotel. Se videoen her:

Se overvågningsvideoen, som angiveligt skulle vise Otto Wambier, der stjæler en plakat. En gerning, der betyder, at den 21-årige studerende skal 15 år i arbejdslejr i Nordkorea

Det ser umiddelbart ikke voldsomt ud, men ikke desto mindre er 21-årige Otto Warmbier nu blevet idømt 15 års strafarbejde i Nordkorea - angiveligt for ugerningen i klippet ovenfor.

Samfund - 16. mar. 2016 - kl. 05:26 Nordkorea dømmer ung amerikaner til 15 års strafarbejde

 

 

Videoen, som også blev vist under retssagen, viser, hvordan den amerikanske studerende fjerner en politisk plakat. En gerning der i Nordkorea bliver set på som en 'fjendtlig handling'.

Bad om nåde
Otto Warmbier opholdt sig i januar på et hotel i hovedstaden Pyongyang. Det var i slutningen af måneden, han blev anholdt, og siden har han været tilbageholdt af myndighederne.

Tv-optagelserne, som du kan se over artiklen, viser, hvordan Otto Frederick Warmbier med tunge skuldre og et papir i hænderne blev ført ind til pressemødet - flankeret af to marcherende nordkoreanske soldater. Tilståelsen skete for snurrende kameraer ved en pressekonference i Folkets Kulturpalads i Nordkoreas hovedstad Pyongyang. Nu er han blevet idømt 15 års strafarbejde. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 16. mar. 2016 - kl. 21:25 Ung amerikaner idømt strafarbejde i Nordkorea: Her er hans muligheder

Under retssagen i februar måned tilstod Otto Warmbier at have taget plakaten, hvorefter han grædende bad om nåde fra den hårde straf.

Se det her. (Video: AP).

Det Hvide Hus i USA har meldt ud, at det ønsker den studerende løsladt hurtigst muligt. Man mener, at Nordkorea har et politisk motiv til at tilbageholde den studerende.

Se, hvad talsmanden sagde torsdag her. (Video: AP).

Ligesådan peger eksperter på, at Nordkorea har en udspekuleret plan med Otto Warmbier.

- Han er et forhandlingsobjekt. Og USA får ham ikke ud gratis, sagde Danmarks førende Nordkorea-ekspert, institutleder og seniorforsker på Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS) Geir Helgesen til Ekstra Bladet torsdag.

Geir Helgesen peger også på, at hele den hjerteskærende tilståelse fra Otto Warmbiers side er planlagt skuespil.

Se overvågningsvideoen i playeren ovenfor.

Blive klogere på hele sagen om Otto Warmbier her.

 

 

171 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere