Her er verdens korteste IQ-test: Find ud af hvor klog du er på tre spørgsmål

En kommentar fra Donald Trump har fået en 12 år gammel IQ-test til at gå viralt. Hvor klog er du egentlig? Test dig selv her

Trumps talskvinde forsikrer, at hans kommentar om udenrigsminister Rex Tillersons IQ var ment som en joke - intet andet.

Donald Trump er en mand, der kan sætte meget i gang.

Den amerikanske præsident er blandt verdens mest magtfulde mænd, og en kommentar fra ham har nu også fået en 12 år gammel IQ-test til at gå viralt.

Det hele startede med en beskyldning fra NBC News om, at USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, har kaldt ham en 'moron' (idiot red.). Det havde Donald Trump følgende kommentar til i et interivew med Forbes.

- Jeg tror, at det er 'fake news', men hvis han har sagt det, så tænker jeg, at vi skal have sammenlignet vores IQ. Og jeg kan godt fortælle dig, hvem der vinder, sagde Trump til Forbes.

Ekstra Bladet får formentlig svært ved at give Donald Trump en IQ-test for at finde svaret, men du skal ikke snydes.

Den såkaldte Cognitive Reflection Test (CRT) er efterfølgende gået viralt, og flere medier har skrevet om den. Heriblandt Independent, Mirror og Bild har testet deres læsere, og du får nu også muligheden herunder.

- Spørgsmål 1: Et bat og en bold koster 1,10 kroner. Battet koster 1 kroner mere end bolden. Hvad koster bolden?

- Spørgsmål 2: Hvis det tager fem maskiner fem minutter at producere fem ting. Hvor lang tid tager det så for 100 maskiner at producere 100 ting?

- Spørgsmål 3: I en sø er der et lille område, der er dækket af åkander. Hver dag bliver dette område dobbelt så stort. Hvis det tager 48 dage at dække hele søen, hvor lang tid vil det så tage at dække halvdelen af søen?

OBS: De rigtige svar står under billederne.

Donald Trump sammen med Rex Tillerson og sin vicepræsident, Mike Pence (Foto: AP)
Donald Trump sammen med Rex Tillerson og sin vicepræsident, Mike Pence (Foto: AP)

Trump har i disse dage besøg af den canadiske præsident Justin Trudeau og har formentlig ikke tid til at tage IQ-test på Ekstra Bladets hjemmeside (Foto: AP)
Trump har i disse dage besøg af den canadiske præsident Justin Trudeau og har formentlig ikke tid til at tage IQ-test på Ekstra Bladets hjemmeside (Foto: AP)
 

Sådan svarer de fleste, men forkert:

- Spørgsmål 1: 10 øre

- Spørgsmål 2: 100 minutter

- Spørgsmål 3: 24 dage

Her er de rigtige svar og forklaringen bag:

- Spørgsmål 1:  Bolden koster fem øre. Dermed koster battet 1.05 kroner, og prisen vil derfor i alt blive 1,10 kroner.

- Spørgsmål 2: Det vil tage fem minutter. Fem maskiner kan lave fem dele på fem minutter. Derfor vil én maskine lave én del på fem minutter. Hvis du skal have lavet 100 dele ved hjælp af 100 maskiner, så tager det også fem minutter.

- Spørgsmål 3: 47 dage. Årsag? Hvis det tager 48 dage at få dækket søen, så vil området være halvt så stort, hver gang du går en dag baglæns. Derfor vil søen være halvt dækket efter 47 dage.

Og hvad betyder det så? I et forsøg, hvor 3.500 mennesker blev testet, svarede 33 procent forkert på et af spørgsmålene. 83 procent missede mindst et svar. Så hvis du har alle tre rigtige, er du måske endda klogere end Trump? Hvem ved.

Testen er udarbejdet i 2005 af Shane Frederick, og den formål er at se, om din hjerne er i stand til at opfatte problemer, der er sværere og mere komplekse, end de lige ser ud til til at starte med.

I sagens natur har testen dog fået en del kritik for at være for simpel.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen