Her får du solen at se i dag

Torsdagsvejret bliver langt fra nogen dårlig oplevelse, lyder det fra DMI

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Tidligere på måneden har marts-vejret budt på flot solskin og blå himmel, hvor det næsten ikke var til at få armene ned igen.

Den tid er dog midlertidigt forbi, og det danske vejr varmer efterhånden op til vejrsituationer, der mest af alt minder om det, man normalt ser i de hårde efterårsmåneder.

Inden vi når så langt, byder dagen i dag, torsdag, dog på ganske fornuftigt vejr, lyder det fra DMI.

- Det klarer op fra sydvest, så i første omgang kommer der noget sol i den sydvestlige del af landet i formiddagstimerne, som siden kommer til Fyn ved middag og Sjælland i eftermiddag, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Inden solen dukker op, skal hele landet dog lige have et regnskyl.

- Det er ikke de store mængder, men der kommer lidt regn af og til. Her til morgen regner det det i det nordligste Vendsyssel, Østjylland og Fyn, men det er på vej mod nord og øst, og så svækkes det, inden der så kommer en opklaring, siger han.

Temperaturerne kommer over hele landet til at ligge på seks til ni grader, mens vinden aftager lidt i løbet af dagen, så det bliver knap så kraftig vind som i de seneste dage.

Vådt og snefyldt døgn overstået
Mens det i den østlige del af landet i det seneste døgn stort set har holdt sig tørt, har især det nordvestlige Jylland fået både store mængder regn og sne i løbet af onsdagen og natten til torsdag.

- Der var en del slud og tøsne i især det nordlige Jylland og Thy, så alt i alt har de fået en hel del nedbør, siger Frank Nielsen.

I løbet af det seneste døgn er der faldet mellem 15 og 35 millimeter nedbør i det nordlige og vestlige Jylland.

- Det er ikke kommet så hurtigt, så det er ikke noget, vi kalder kraftig regn. Det har bare været et gedigent regnvejr, siger meteorologen.

Efter en ganske pæn torsdag, fortsætter det fornuftige vejr fredag med en rolig vind og lidt sol og byger, men lørdag skifter vejret for alvor gear.

- Fra lørdag bliver det meget ustadigt og meget blæsende med regn og byger, og vi får perioder med op til hård kuling og vindstød af stormstyrke. Så det er sådan en rigtig gang efterårsvejr, vi får, siger Frank Nielsen.

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere