Her forsvinder 19 bygninger på 10 sekunder

Fem ton sprængstof blev brugt til at jævne de 19 bygninger med jorden

Se den enorme sprængning her. Video: AP/Caters

I weekenden blev der formentlig sat ny verdensrekord, da der i den kinesiske by Wuhan blev revet intet mindre end 19 bygninger ned på en gang i en nøje planlagt sprængning. Det skriver The Independent.

I alt blev der brugt fem tons sprængstof fordelt på 120.000 sprængladninger over de 19 bygninger. Sprængladningerne var nøje timet til at gå af med få mikrosekunders mellemrum, og alt gik efter planen, oplyser Jia Yongsheng, administrerende direktør for nedrivningsfirmaet bag opgaven til kinesisk stats-tv.

- Nedrivningen forløb helt ideelt. Eksplosionen påvirkede ikke letbanen eller de offentlige faciliteter i nærheden af de sprængte bygninger. Der var ingen skader eller uønskede bivirkninger ved sprængningen, fortæller direktøren.

Sprængningen, der var overstået på omkring ti sekunder, skal gøre plads til nye erhvervsejendomme og en 707 meter høj skyskraber.

Ifølge nedrivningsfirmaet Controlled Demolition er den hidtige verdensrekord i massenedrivning på 17 bygninger i et hug. Den blev sat 16. august 1998 Puerto Ricanske San Juan.