Her kan du få fri, hvis du har menstruation

Kvinderne er dog ikke så åbne for idéen, som myndighederne havde troet

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

I to provinser i Kina, kan kvinderne fra første marts holde op til to dages fri, hvis de har menstruationssmerter, skriver det kinesiske medie China.org.cn.

Det betyder, at kvinderne med en lægeattest i hånden kan gå til deres arbejdsgiver og forlange, at få op til to dages fri, hver måned.

Og selv om det lyder som et godt forslag, har det mødt kritik fra flere sider.

Bind og tamponer skal være lettere at få fat på, og det skal være gratis, mener fem 17-årige svenskere. (Foto: Colourbox) Samfund Forslag: Menstruation skal være gratis

Flere kvinder udtaler ifølge China.org.cn, at de ikke ønsker at gøre brug af muligheden, fordi de ikke ønsker, at andre på arbejdspladsen blander sig i deres private anliggender, eller fordi deres produktionsmål ikke kan opfyldes, hvis de holder fri.

- Jeg vil kigge på mit skema først. Der er straffe for dem, der ikke når deres opgaver til tiden, og jeg er bange for, at min chef ville blive utilfreds, siger en bankansat ifølge det kinesiske medie.

Kvinders brug af hygiejnebind og tamponer i den rige del af verden er en stor belastning for miljøet. (Foto: Colourbox) Nyheder Miljøbomben i dine trusser

Sociologen Li Yinhe peger også på, at indførelsen kan have sideeffekter, som er problematiske for kvinderne. Når virksomheden skal ansætte nye medarbejdere, vælger de måske hellere end mand, som ikke skal have betalt sygefravær.

Der er 22 provinser i Kina, og det er altså kun to, der fra første marts tilbyder kvinderne betalt sygefravær.

Samfund Danske kvinder med tabu-sygdom: Tak, Cecilie Hother!

34 kommentarer
Vis kommentarer