Her kan konfirmander tjene penge: Banker lokker med høje renter

Flere banker landet over prøver at fange nye unge kunder ved at tilbyde høje renter til konfirmander

Tjen penge ved at sætte konfirmandpenge i banker med høje renter.
Tjen penge ved at sætte konfirmandpenge i banker med høje renter.

Mange banker prøver at lokke kunder til, ved at hæve renterne for årets konfirmander.

- Unge er attraktive. Den dag, de er færdige med deres uddannelse, skal vi have dem som kunder. Vi kan ikke leve uden at have kunder, som skal skabe et hjem, siger Per Sønderup til TV2, direktøren i Jutlander Bank. Her har de hævet renterne til årets konfirmander til 4 procent i de første otte måneder.

Rundt i landet har  banker hævet renten, og i den bedst betalte er renten oppe på 7 procent for hele året, skriver mediet.

- Det er en sindssyg god rente. Bare tag det bedste tilbud i dit område, siger partner hos sammenligningstjenesten Mybanker, John Norden, som har har undersøgt tallene.

God forretning
Selvom renterne er meget høje ift. normalt, mener Jutlander Bank, at det er en god forretning. De regner nemlig med at få flere kunder ud af det.

- På kort sigt koster det, men vi har undersøgt, om de unge kun har pengene stående i kort tid - og det har de heldigvis ikke, siger direktøren Per Sønderup.

At det er en god forretning for bankerne, bekræfter bankeksperten Lars Krull fra Aalborg Universiget.

- Det er min vurdering, at bankerne tjener omkring 5.500 kroner om året på en gennemsnitlig husstand.

- Så selvom banken bruger mellem 500 og 800 kroner i renteudgifter på en ny kunde, vil banken stadig tjene omkring 5500 kroner hvert år de efterfølgende år, siger Lars Krull, selvom det selvfølgelig er meget forskelligt, hvad bankerne ender med at tjene på de enkelte konfirmander.

Et salgstrick
Fanø sparekasse har også hævet sin rente til konfirmanderne. Men det er ikke kun for at tiltrække nye kunder, men snarere for at fastholde de nuværende.

- Vi er en ø uden store uddannelsesinstitutioner. Derfor kan vi ikke undgå, at de unge efterhånden rejser væk. Men ved et godt tilbud kan vi fastholde dem i i vores pengeinstitut, og derfor bruger vi høje renter til konfirmanderne som en del af vores markedsføring, siger Henning Balle til TV2, direktør i Fanø Sparekasse.

Bankernes høje renter
Ikke alle unge kan få de høje renter, da nogle banker kun tilbyder dem lokalt. Men nogle banker tilbyder dem landsdækkende, og der ligger renterne mellem 4 og 5 procent.