Annonce:
Annonce:

Her må uvaccinerede selv betale

I Singapore har det taget drastiske midler i brug, når det gælder uvaccinerede. Fremover skal de selv betale hospitalsregningen, hvis de bliver smittet med coronavirus

Flere og flere smittede i Singapore har fået regeringen til at tage drastiske midler i brug. Foto: Carolina Chia/Ritzau Scanpix
Flere og flere smittede i Singapore har fået regeringen til at tage drastiske midler i brug. Foto: Carolina Chia/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Du må selv til lommerne.

Så klar er den nye besked til borgere i Singapore, der ikke er vaccineret og ender med at blive så syge, at det skal indlægges.

Det oplyser landets sundhedsminister Ong Ye Kung på et pressemøde.

- Uvaccinerede mennesker udgør et stort flertal af de mennesker, der har brug for intensiv behandling, og de belaster vores sundhedsvæsen.

- Singapore vil derfor ikke længere betale de medicinske omkostninger for personer, som bevidst har valgt ikke at lade sig vaccinere, sagde On Ye Kung.

Skiftet strategi
Reglerne træder i kraft 8. december og er blevet indført i et forsøg på at få flere vaccineret.

I begyndelsen af coronavirus-pandemien blev det asiatiske land med omtrent lige så mange indbyggere som Danmark hyldet for i store træk at have holdt corona væk.

Annonce:

I sommer skiftede regeringen dog strategi fra nul tolerance til et mere åbent samfund. Det betød, at antallet af smittede steg, og i øjeblikket bliver der registreret over 1000 nye daglige tilfælde.

Det har skabt pres på hospitalerne i landet, selv om 85 procent af landets borgere er vaccineret. Det blandt verdens højeste tilslutning til vaccine-programmet.

8. november blev der registreret 2470 nye smittede og 14 døde i landet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

På et pressemøde mandag aften understregede Magnus Heunicke, at vaccinerne er frivillige, mens Mette Frederiksen skruede bissen på over for antivaxere.

I Danmark understregede sundhedsminister Magnus Heunicke for nyligt, at vaccinerne er frivillige, mens Mette Frederiksen skruede bissen på over for de uvaccinerede.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: