Her må uvaccinerede selv betale

I Singapore har det taget drastiske midler i brug, når det gælder uvaccinerede. Fremover skal de selv betale hospitalsregningen, hvis de bliver smittet med coronavirus

Flere og flere smittede i Singapore har fået regeringen til at tage drastiske midler i brug. Foto: Carolina Chia/Ritzau Scanpix
Flere og flere smittede i Singapore har fået regeringen til at tage drastiske midler i brug. Foto: Carolina Chia/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Du må selv til lommerne.

Så klar er den nye besked til borgere i Singapore, der ikke er vaccineret og ender med at blive så syge, at det skal indlægges.

Det oplyser landets sundhedsminister Ong Ye Kung på et pressemøde.

- Uvaccinerede mennesker udgør et stort flertal af de mennesker, der har brug for intensiv behandling, og de belaster vores sundhedsvæsen.

- Singapore vil derfor ikke længere betale de medicinske omkostninger for personer, som bevidst har valgt ikke at lade sig vaccinere, sagde On Ye Kung.

Skiftet strategi
Reglerne træder i kraft 8. december og er blevet indført i et forsøg på at få flere vaccineret.

I begyndelsen af coronavirus-pandemien blev det asiatiske land med omtrent lige så mange indbyggere som Danmark hyldet for i store træk at have holdt corona væk.

I sommer skiftede regeringen dog strategi fra nul tolerance til et mere åbent samfund. Det betød, at antallet af smittede steg, og i øjeblikket bliver der registreret over 1000 nye daglige tilfælde.

Det har skabt pres på hospitalerne i landet, selv om 85 procent af landets borgere er vaccineret. Det blandt verdens højeste tilslutning til vaccine-programmet.

8. november blev der registreret 2470 nye smittede og 14 døde i landet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

På et pressemøde mandag aften understregede Magnus Heunicke, at vaccinerne er frivillige, mens Mette Frederiksen skruede bissen på over for antivaxere.

I Danmark understregede sundhedsminister Magnus Heunicke for nyligt, at vaccinerne er frivillige, mens Mette Frederiksen skruede bissen på over for de uvaccinerede.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?