Her overvejer man at kastrere sexforbrydere

Skal det være muligt at reducere sexlysten hos dømte pædofile og andre sexforbrydere? Det debateres lige nu i dette land

En stat i Australien overvejer, om dommere skal kunne straffe sexforbrydere med medicinsk kastration. (Arkivfoto: COLOURBOX)
En stat i Australien overvejer, om dommere skal kunne straffe sexforbrydere med medicinsk kastration. (Arkivfoto: COLOURBOX)

En politi-taskforce i New South Wales i Australien er i fuld gang med at debattere, hvorvidt det skal være muligt at straffe sexforbrydere med ’kemisk kastration’.

Det skriver britiske Metro.

Lægemidlet, som fungerer ved at reducere folks sexlyst og fjerne evnen til at præstere seksuelt. Medicinen bruges allerede på patienter på frivillig basis, men spørgsmålet er nu, om dommere skal have mulighed for at dømme pædofile til tvangsbehandling.

Se også: Min nye 'far' sov hos mig hver nat: Mor gav ham 'fri adgang'

- En af de bekymrende statistikker, som kom af vores efterforskning, er, at op mod 17 procent af alle sexforbrydere med stor sandsynlighed begår en lignende forbrydelse igen inden for to år., siger justitsminister i New South Wales, Troy Grant, ifølge Metro.

- Vi må gøre alt, hvad der er muligt, for at reducere det tal, fortsætter han.

Hvad mener du? Giver det mening at kastrere sexforbrydere ved hjælp af medicin?

63 kommentarer
Vis kommentarer