Her ramte årets første nattefrost

Mandag morgen var kold - men ét sted var koldere end alle andre

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Der er ingen vej udenom - vi går hastigt imod koldere tider. Og mandag morgen blev det særligt ét sted markeret, idet der her var årets første nattefrost.

Således blev der natten til mandag målt -0,6 grader i Isenvad i Midtjylland, og det er første gang i denne sæson, at termometret har sneget sig ned under frysepunktet, skriver DMI.

Ifølge DMI er det tredje år i træk, at Isenvad får fornøjelsen af at have den første nattefrost, omend det i år var noget senere end de seneste år. Således var det sidste år allerede 23. september, nattefrosten ramte, og vi skal helt tilbage til 2006 for at finde en tidligere nattefrost, da det var bornholmerne, nærmere bestemt Rønne, der fik den første nattefrost.

Bornholmerne kunne til gengæld natten til mandag varme sig ved, at der her blev målt de højeste temperaturer, idet termometret her ikke kom under syv grader.

Mandagens nattefrost er efter alt at dømme ikke nogen helt enlig svale.

Således lød det fra DMI's vagthavende meteorolog, Mogens Rønnebek, mandag morgen, at vi også natten til tirsdag kan forvente at få nattefrost nogle steder, idet det igen bliver klart vejr. Senere på ugen betyder et solidt skydække dog, at temperaturerne ikke formår at komme så langt ned i løbet af nattetimerne.

Se også: Efter gråvejrsuge: Nu kommer solen tilbage

9 kommentarer
Vis kommentarer